Pirult brokkoli sajttal és baconnel keverve: csak tegyél mindent a sütőbe
Az egyszerű, fűszeres sült brokkolit sokan szeretik, különösen akkor, ha extra sajttal és baconnel készül.
A brokkoli egészséges és nagyon finom zöldség, remek fogások készíthetők belőle. Most az egyik kedvenc receptemet mutatom meg, melyben a zöld rózsák tejszínnel és sajttal nyakon öntve pirulnak.
A zöldségre tejszínes, tojásos keverék kerül, amit bátran lehet fűszerezni. Ha szeretnél pikáns ízt csempészni a fogásba, akkor fokhagymát is adhatsz hozzá. Sőt még füstölt paprikával is érdemes kipróbálni.
A brokkolit szedjük rózsáira és folyó víz alatt mossuk át, majd forrásban lévő vízben főzzük 7-8 percig. Ezután szűrjük le és tegyük félre.
A tojásokat üssük keverőtálba és forgassuk hozzá a tejszínt, sót, borsot és a szerecsendiót.
A brokkolit helyezzük jénaiba, és öntsük rá a tojásos, tejszínes keveréket. Ezután a reszelt sajtot szórjuk rá, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 perc alatt süssük szép pirosra. (A sütési időnél előfordulhat plusz-mínusz 5 perc eltérés.)
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu