Frissítő tabulésaláta grillszezonra: paradicsom helyett eperrel készül

Epres-tabule
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az eper bizony nemcsak lekvárként vagy desszertekben isteni, hanem sós salátákban is megállja a helyét.

A közel-keleti konyha egyik vitathatatlan különlegessége a tabulé, amely gazdag fűszerezéssel az egyszerű zöldségekből fenséges salátává alakul. Ha szereted a kalsszikus változatot, akkor ebben a újragondolt verzóban sem fogsz csalódni. Mindössze annyi a változtatás a receptben, hogy paradicsom helyett zamatos eper kerül bele, amelyet ugyanúgy fogyaszthatsz köretként vagy könnyű egytálételként.

Ha a nagy nyári melegekben tervezel tabulét készíteni, akkor akár főzés nélkül is összedobhatod. Az apróbb szemű bulgurt ugyanis elég meleg vízbe áztatnod, és kivárnod, amíg kb. 1 óra alatt megpuhulnak a szemek. Ha viszont nem vagy biztos a dolgodban, akkor ebben a korábbi cikkemben részletesebben is olvashatsz a témáról.

Epres tabulésaláta

Epres-tabule-c

Hozzávalók 4 személyre

  • 150 g bulgur
  • 500 g eper felkockázva
  • 3 szál zöldhagyma felkarikázva
  • 1 db kígyóuborka felkockázva
  • 1 csokor friss menta apróra vágva
  • 2 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 db kisebb citrom leve
  • 0.5 tk
  • 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
Recept idők

Elkészítés:

A bulgurt készítsük elő és főzzük vagy áztassuk puhára az itt leírtak szerint.

Mérjünk minden más hozzávalót egy nagyobb tálba, majd, ha a bulgur elkészült, azt is adjuk hozzá. Alaposan keverjük össze, de vigyázzunk, hogy az epreket ne törjük össze.

Fogyasztás előtt hűtsük be, és 3 napon belül együk meg.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük