
Frissítő tabulésaláta grillszezonra: paradicsom helyett eperrel készül

Az eper bizony nemcsak lekvárként vagy desszertekben isteni, hanem sós salátákban is megállja a helyét.
A közel-keleti konyha egyik vitathatatlan különlegessége a tabulé, amely gazdag fűszerezéssel az egyszerű zöldségekből fenséges salátává alakul. Ha szereted a kalsszikus változatot, akkor ebben a újragondolt verzóban sem fogsz csalódni. Mindössze annyi a változtatás a receptben, hogy paradicsom helyett zamatos eper kerül bele, amelyet ugyanúgy fogyaszthatsz köretként vagy könnyű egytálételként.
Ha a nagy nyári melegekben tervezel tabulét készíteni, akkor akár főzés nélkül is összedobhatod. Az apróbb szemű bulgurt ugyanis elég meleg vízbe áztatnod, és kivárnod, amíg kb. 1 óra alatt megpuhulnak a szemek. Ha viszont nem vagy biztos a dolgodban, akkor ebben a korábbi cikkemben részletesebben is olvashatsz a témáról.
-
2023-05-29 08:52:01
-
2023-05-28 07:50:01
-
2023-05-26 10:32:02
Epres tabulésaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 150 g bulgur
- 500 g eper felkockázva
- 3 szál zöldhagyma felkarikázva
- 1 db kígyóuborka felkockázva
- 1 csokor friss menta apróra vágva
- 2 csokor friss petrezselyem apróra vágva
- 3 ek olívaolaj
- 1 db kisebb citrom leve
- 0.5 tk só
- 0.25 tk frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
A bulgurt készítsük elő és főzzük vagy áztassuk puhára az itt leírtak szerint.
Mérjünk minden más hozzávalót egy nagyobb tálba, majd, ha a bulgur elkészült, azt is adjuk hozzá. Alaposan keverjük össze, de vigyázzunk, hogy az epreket ne törjük össze.
Fogyasztás előtt hűtsük be, és 3 napon belül együk meg.
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!