Isteni, édes tekercs toastkenyérből: ropogós fahéjas cukor borítja

fahejas-tekercs-cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amilyen egyszerű hozzávalókból készül, annyira finom ez a desszert, ráadásul nem sok munkád lesz vele.

Ha valami édesre vágysz, de nincs kedved sütni, ne aggódj, toastkenyérből is isteni desszertet tehetsz az asztalra. Szükséged lesz még tejre, tojásra, vajra, cukorra és fahéjra, hogy egy belül krémes, kívül ropogós finomságot készíts.

A desszert alapja lényegében french toast, vagyis édes bundás kenyér, ezt kell megtölteni, feltekerni és kisütni. Hogy könnyen formázható legyen a toastkenyér, vágd le a héját, majd nyújtsd ki vékonyra, így gond nélkül megkenheted és feltekerheted majd. Jobb minőségű kenyérrel dolgozz, hogy ne essen szét, ne morzsálódjon.

Maga a töltelék fahéjas vajkrém, amelyhez csak össze kell keverni a hozzávalókat, majd picit állni hagyni. A betöltött tekercseket forgasd tojásos tejbe, majd mehetnek is a serpenyőbe. Ha elkészültek, hempergesd meg őket fahéjas cukorban is, így kívülről ropogós réteget kapnak.

Fahéjas tekercs toastkenyérből

fahejas-tekecs-2

Hozzávalók 8 darabhoz

Krém:

  • 40 g vaj
  • 2 ek cukor
  • 3 ek barna cukor
  • 1 ek fahéj

Tekercs:

  • 2 db tojás
  • 60 ml tej
  • 2 ek cukor
  • 1 ek fahéj
  • 8 szelet toastkenyér
  • 40 g vaj (a sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a krémet: a vajat olvasszuk meg, majd keverjük bele a kétféle cukrot és a fahéjat. Tegyük félre, ahogy hűl, úgy sűrűsödik, kenhető krém lesz belőle.

A toastkenyerek szélét vágjuk le. A héj nélküli négyzeteket nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagra. Mindegyiket kenjük meg a fahéjas krémmel, majd szorosan tekerjük fel. 

Egy mélytányérban keverjük össze a tojást és a tejet, egy másikban a fahéjat és a cukrot.

Tegyünk 40 gramm vajat egy serpenyőbe, olvasszuk meg. Közben a tekercseket mártsuk bele a tojásos-tejes keverékbe, utána tegyük a forró vajba. Süssük őket oldalanként 1-2 percig, míg aranybarnák és picit ropogósak nem lesznek. 

Még melegen forgassuk őket a fahéjas cukorba, majd rögtön kínáljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük