Fehérbabbal töltött édesburgonya: a mediterrán fűszerezés a lelke

13
Nyomtatás
Toltott-edesburgonya-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Dobd fel az egyszerű sült édesburgonyát mediterrán fűszerezésű, krémes fehérbabbal: hús nélkül is tartalmas fogás.

Ez a recept kétségtelenül az édesburgonya-rajongóknak szól, és ha szereted az egyszerű, sült változatát, akkor ezért a fehérbabos párosításért egyenesen odáig leszel. A krémesre sült burgonyára egy mediterrán fűszerekkel, citrommal és tahinivel megbolondított fehérbabos ragu kerül, amely nemcsak isteni finom, de tápláló is, hiszen 1 adaggal sok rostot és fehérjét is elfogyaszthatsz.

Elkészíteni sem bonyolult, hiszen az édesburgonyával 5 perc munkád lesz, a ragu pedig szintén percek alatt megvan, hiszen a konzerves fehérbab nem igényel hosszas főzést.

Fehérbabbal töltött édesburgonya

Toltott-edesburgonya

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 nagy édesburgonya
  • 2 ek. olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 ek. friss kakukkfű apróra vágva
  • 1 db. konzerves fehérbab (kb. 250 g a leszűrt mennyiség)
  • 1 ek. krémes tahini
  • 1 ek. friss citromlé
  • 0.5 közepes biocitrom reszelt héja
  • 0.5 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyákat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, szurkáljuk meg villával, és az olívaolaj felével dörzsöljük be. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, és 200 fokos sütőben 40-45 perc alatt süssük puhára. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kissé hűlni.

Közben készítsük el a babos ragut. Ehhez az olívaolaj másik felén dinszteljük üvegesre a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a kakukkfüvet, a leszűrt fehérbabot, a tahinit, a citromlevet, a citromhéjat, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt rotyogtassuk 5 percig. Szükség szerint adjunk hozzá 2-3 evőkanál vizet.

Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a petrezselymet és a bazsalikomot, és tegyük félre.

Az édesburgonyákat hosszában vágjuk félbe, egy kanállal alakítsunk ki egy kis mélyedést bennük, és kanalazzuk rájuk a babot. Még melegen fogyasszuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon