Ázsiai fekete borsos tofu: 30 percen belül kész az ínyenc vacsora

Fekete-borsos-tofu-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egzotikus, nem hétköznapi, mégis nagyon egyszerűen készül. Ha valami izgalmasat alkotnál a tofuból, akkor fekete borssal kombináld. Mutatjuk is, hogyan!

Egy nem hétköznapi, tüzes és nem mellesleg gyors ételt tehetsz az asztalra, ha ezt a fekete borsos tofut választod. A tofukockák egy ázsiai fűszerekből készült szószban sülnek aranybarnára, amelyben a bors és a chili a főszereplők. Az elkészült fogás már látványra is izgalmas, az igazi meglepetést azonban a kóstolás tartogatja.

Az igazán intenzív hatásért frissen őrölt borsot használj. Ezáltal nemcsak intenzívebb a fűszer aromája, de a kisebb-nagyobb borsszemcsék miatt izgalmasabb lesz ráharapni. Köretnek készíts egyszerű főtt rizst, vagy válaszd ezt az illatos, thai kókuszos rizst.

Fekete borsos tofu

Fekete-borsos-tofu

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g kemény tofu
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 3 ek olívaolaj
  • 5 ek szójaszósz
  • 2 ek cukor
  • 1 ek frissen őrölt fekete bors
  • 1 ek reszelt gyömbér
  • 0.5 db lime leve
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 kisebb vöröshagyma vékonyan felszeletelve
  • 1 db jalapeño vagy serrano chilipaprika felszeletelve
  • 3 szál zöldhagyma vékonyan szeletelve
  • főtt rizs tetszés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A tofut csöpögtessük le, nyomkodjuk ki belőle a folyadékot, és papírtörlővel töröljük szárazra. Daraboljuk kisebb kockákra, tegyük egy közepes tálba, és szórjuk rá a kukoricakeményítőt. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol átjárja a kockákat.

Egy kis tálkában keverjük össze a szójaszószt, a cukrot, a borsot, a gyömbért és a lime levét, majd tegyük félre.

Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajjal, és közepes hőfokon, 7-8 perc alatt pirítsuk benne aranybarnára a tofut. Szedjük ki egy tálba, és tegyük félre.

A maradék olívaolajon pirítsuk 2 percig a hagymát, fokhagymát és a chilit, majd adjuk hozzá a tofukockákat és a borsos szószt, és további 2 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett pirítsuk össze őket.

Főtt rizzsel és zöldhagymakarikákkak kínáljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük