Ázsiai fekete borsos tofu: 30 percen belül kész az ínyenc vacsora
Egzotikus, nem hétköznapi, mégis nagyon egyszerűen készül. Ha valami izgalmasat alkotnál a tofuból, akkor fekete borssal kombináld. Mutatjuk is, hogyan!
Egy nem hétköznapi, tüzes és nem mellesleg gyors ételt tehetsz az asztalra, ha ezt a fekete borsos tofut választod. A tofukockák egy ázsiai fűszerekből készült szószban sülnek aranybarnára, amelyben a bors és a chili a főszereplők. Az elkészült fogás már látványra is izgalmas, az igazi meglepetést azonban a kóstolás tartogatja.
Az igazán intenzív hatásért frissen őrölt borsot használj. Ezáltal nemcsak intenzívebb a fűszer aromája, de a kisebb-nagyobb borsszemcsék miatt izgalmasabb lesz ráharapni. Köretnek készíts egyszerű főtt rizst, vagy válaszd ezt az illatos, thai kókuszos rizst.
Fekete borsos tofu
Hozzávalók 4 személyre
- 400 g kemény tofu
- 2 ek kukoricakeményítő
- 3 ek olívaolaj
- 5 ek szójaszósz
- 2 ek cukor
- 1 ek frissen őrölt fekete bors
- 1 ek reszelt gyömbér
- 0.5 db lime leve
- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 kisebb vöröshagyma vékonyan felszeletelve
- 1 db jalapeño vagy serrano chilipaprika felszeletelve
- 3 szál zöldhagyma vékonyan szeletelve
- főtt rizs tetszés szerint
Elkészítés:
A tofut csöpögtessük le, nyomkodjuk ki belőle a folyadékot, és papírtörlővel töröljük szárazra. Daraboljuk kisebb kockákra, tegyük egy közepes tálba, és szórjuk rá a kukoricakeményítőt. Alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol átjárja a kockákat.
Egy kis tálkában keverjük össze a szójaszószt, a cukrot, a borsot, a gyömbért és a lime levét, majd tegyük félre.
Egy nagyobb serpenyőt hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajjal, és közepes hőfokon, 7-8 perc alatt pirítsuk benne aranybarnára a tofut. Szedjük ki egy tálba, és tegyük félre.
A maradék olívaolajon pirítsuk 2 percig a hagymát, fokhagymát és a chilit, majd adjuk hozzá a tofukockákat és a borsos szószt, és további 2 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett pirítsuk össze őket.
Főtt rizzsel és zöldhagymakarikákkak kínáljuk.
-
2024-04-22 07:52:01
-
2024-04-20 10:16:01
-
2024-03-21 07:32:01
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!