Egészséges köretek a hét minden napjára: fogyókúrába is beillenek
Egészséges, kényeztető és gyorsan készülő köreteket hoztunk, a legtöbb annyira tartalmas, hogy önmagában is megállja a helyét.
A karfiol remek alternatíva burgonya helyett, mert ízes, gyorsan megfő, és a krumplihoz hasonlóan sokféle módon elkészíthető. Pürésítve remek köretet készíthetsz belőle, és amellett, hogy kevesebb szénhidrátot és több rostot tartalmaz, még különlegesebbé teheted általa az ételt.
A karfiol mellett fokhagyma adja a köret ízét, azonban nem a megszokott módokon, főzve vagy pirítva kerül az ételbe, hanem sütőben sül krémesre. Így sokkal lágyabb lesz az íze, és kevésbé nyomja el a karfiol karakterességét.
A fokhagymafejet vágjuk félbe úgy, hogy minden gerezdet elfelezzünk, majd csomagoljuk a feleket alufóliába, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük őket 30 percig, vagy amíg a fokhagyma kellemesen illatozóvá, aranybarnává és puhává nem válik.
Közben egy nagyobb edényben forraljunk enyhén sós vizet, és 15 percig főzzük benne a rózsáira szedett karfiolt. Szűrjük le, és tegyük turmixgépbe.
Adjuk hozzá a héjából kinyomkodott fokhagymát és minden más hozzávalót is, majd dolgozzuk selymesre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu