Pikáns karfiolpüré sült fokhagymával: ízgazdag köret bármilyen alkalomra
Ez a karfiolpüré szuper alternatíva krumplipüré helyett, ráadásul nemcsak egészségesebb, de a burgonyás köretek egyhangúságát is megtöri.
A karfiol remek alternatíva burgonya helyett, mert ízes, gyorsan megfő, és a krumplihoz hasonlóan sokféle módon elkészíthető. Pürésítve remek köretet készíthetsz belőle, és amellett, hogy kevesebb szénhidrátot és több rostot tartalmaz, még különlegesebbé teheted általa az ételt.
A karfiol mellett fokhagyma adja a köret ízét, azonban nem a megszokott módokon, főzve vagy pirítva kerül az ételbe, hanem sütőben sül krémesre. Így sokkal lágyabb lesz az íze, és kevésbé nyomja el a karfiol karakterességét.
Fokhagymás karfiolpüré
Hozzávalók 4 személyre
- 1 nagy fej karfiol (kb. 1 kg)
- 2 ek olívaolaj
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1 tk mustár
- 0.5 tk só
- 0.25 tk bors
- 1 ek snidling apróra vágva
Elkészítés:
A fokhagymafejet vágjuk félbe úgy, hogy minden gerezdet elfelezzünk, majd csomagoljuk a feleket alufóliába, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük őket 30 percig, vagy amíg a fokhagyma kellemesen illatozóvá, aranybarnává és puhává nem válik.
Közben egy nagyobb edényben forraljunk enyhén sós vizet, és 15 percig főzzük benne a rózsáira szedett karfiolt. Szűrjük le, és tegyük turmixgépbe.
Adjuk hozzá a héjából kinyomkodott fokhagymát és minden más hozzávalót is, majd dolgozzuk selymesre.
-
2024-04-26 10:32:01
-
2024-04-19 09:36:02
-
2024-04-18 10:32:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!