Így pucolj fokhagymát gyorsan: a leghatékonyabb módszer
A fokhagyma pucolása sokszor több időt vesz igénybe, mint szeretnénk, ezért folyton kutatunk a leggyorsabb módszer után. Most mutatjuk a szerintünk toplistás technikát!
Fokhagymával a legunalmasabb ételeket is feldobhatod! Ha nincs ötleted vagy időd bonyolultabb receptekhez, akkor válaszd ezt a szószt tejmentes kivitelben. Annyira egyszerű, hogy semmilyen konyhai robotgép nem szükséges hozzá. A szószt sokoldalúan felhasználhatod: eheted mártogatósként, tészta- vagy salátaöntetként, vagy akár pikáns kiegészítőként szendvicshez vagy hamburgerhez.
A hozzávalók között majonéz is szerepel, ettől lesz igazán krémes és tartalmas a szósz. Abban az esetben azonban, ha valami könnyedebbet szeretnél, használhatsz helyette tejfölt, vagy egyszerűen duplázd meg a joghurt mennyiségét. Mindhárom változatban egy pikáns és aromás szósz lesz a jutalmad.
Tegyünk minden hozzávalót egy közepes tálba, és alaposan keverjük össze.
Ha nem mártogatósként, hanem inkább öntetként fogyasztanánk, akkor a folyékonyabb állaghoz adhatunk hozzá néhány evőkanál növényi italt vagy vizet.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de ahhoz, hogy az ízek igazán összeérjenek, 1-2 órát érdemes hűtőben pihentetni.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu