Immunerősítő spenótkrémleves: ezt készítsd a téli hónapokban

1
Nyomtatás
Spenotkremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A spenótból nemcsak finom főzelék készülhet, de immunerősítő krémlevesként is nagyon eteti magát: sok fokhagymával a legjobb!

Egy finom és melengető krémleves mindig jól jön a téli időszakban, az pedig csak hab a tortán, ha még vitaminokkal és antioxidánsokkal is tele van. Ez a spenótból készült változat éppen ilyen, ráadásul fél órán belül megvan, így akár könnyed hétköznapi vacsorának is beillik.

Ha szereted a spenótfőzeléket, akkor ezt a levest is kedvelni fogod, hiszen a két fogás nagyon hasonló. Mindkettőben a spenót és a fokhagyma a főszereplők, a leveshez azonban kiegészítésként krumpli is kerül, ízesítőként pedig kevés citromhéj és szerecsendió is feldobja.

Fokhagymás spenótkrémleves

Spenotkremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 8 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 közepes krumpli felkockázva
  • 500 ml zöldségalaplé vagy víz
  • 400 ml konzerves kókusztej
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 tk. szerecsendió
  • 500 g (friss vagy fagyasztott) spenót
  • 0.5 közepes biocitrom reszelt héja
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajat hevítsük fel egy közepes edényben, majd 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk további 1 percig.

Adjuk hozzá a krumplit, öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, majd alacsony/közepes hőfokon, fedő alatt főzzük puhára.

Adjuk hozzá a spenótot és a citromhéjat, és főzzük 2-3 percig, vagy addig, amíg a spenót kissé meg nem puhul, de még nem esik szét. Öntsük át az egészet turmixgépbe, vagy használjunk botmixert, és dolgozzuk krémesre.

Még melegen, ropogós krutonnal, ezzel a fokhagymás kenyérrel vagy pirított magvakkal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon