8 selymes krémleves a krumplistól a sütőtökösig: kevés munka van velük, és mennyeiek
A legfinomabb, selymes krémlevesek hamar készen vannak, és kevés munkával, változatosan készítheted el őket.
Egy finom és melengető krémleves mindig jól jön a téli időszakban, az pedig csak hab a tortán, ha még vitaminokkal és antioxidánsokkal is tele van. Ez a spenótból készült változat éppen ilyen, ráadásul fél órán belül megvan, így akár könnyed hétköznapi vacsorának is beillik.
Ha szereted a spenótfőzeléket, akkor ezt a levest is kedvelni fogod, hiszen a két fogás nagyon hasonló. Mindkettőben a spenót és a fokhagyma a főszereplők, a leveshez azonban kiegészítésként krumpli is kerül, ízesítőként pedig kevés citromhéj és szerecsendió is feldobja.
Az olívaolajat hevítsük fel egy közepes edényben, majd 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk további 1 percig.
Adjuk hozzá a krumplit, öntsük fel az alaplével és a kókusztejjel, ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval, majd alacsony/közepes hőfokon, fedő alatt főzzük puhára.
Adjuk hozzá a spenótot és a citromhéjat, és főzzük 2-3 percig, vagy addig, amíg a spenót kissé meg nem puhul, de még nem esik szét. Öntsük át az egészet turmixgépbe, vagy használjunk botmixert, és dolgozzuk krémesre.
Még melegen, ropogós krutonnal, ezzel a fokhagymás kenyérrel vagy pirított magvakkal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu