A csirkeszárny filléres, de isteni alapanyag: 14 kedvenc receptünket szedtük egy csokorba
A csirke legmegosztóbb része a szárny, csontos, kevés rajta a hús, ennek ellenére nagyon izgalmas és ízletes alapanyag.
Amikor gyorsan kell meleg étel, akkor a legjobb választás a sült csirkeszárny. A húst sokféle fűszerezéssel ki lehet próbálni, majd sütőbe tolva vagy forró levegős gépben pirosra sütni. Amíg a hús sül, dobj össze egy könnyed salátát, így viszonylag kevés munkával ízletes étel kerül az asztalra.
A forró levegős sütőben pirult szárnyak pikáns fűszerezést kapnak, amit bőven lehet még cifrázni. Aki szereti a tüzesebb ízeket, 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet és 1 teáskanál tört jalapeñót is forgathat a húshoz. Mivel méz is kerül a szárnyra, így picit ragacsos lesz. A sült mellé remekül illik a saláta, krumplis köret vagy mártogatós.
A megtisztított szárnyakat tegyük keverőtálba, ezután adjuk a húshoz az olajat, mézet, sót, borsot, fokhagymát, Cayenne-borsot és a reszelt parmezánt, az egészet forgassuk alaposan egybe. A húst fedjük le, majd tegyük hűtőbe néhány órára.
Ezután a szárnyakat pakoljuk a forró levegős sütőbe, és 180 fokos programon, 40 perc alatt süssük készre.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu