Forró levegős sütőben sült mézes csirkeszárny: szuper ropogós a bőre

Forró levegős sütőben sült mézes csirkeszárny cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az omlósra sült csirkeszárny pikáns ízével mindenkit levesz a lábáról. Érdemes kipróbálni ezt az egyszerű, mégis különleges receptet.

Amikor gyorsan kell meleg étel, akkor a legjobb választás a sült csirkeszárny. A húst sokféle fűszerezéssel ki lehet próbálni, majd sütőbe tolva vagy forró levegős gépben pirosra sütni. Amíg a hús sül, dobj össze egy könnyed salátát, így viszonylag kevés munkával ízletes étel kerül az asztalra.

Ragacsos és pikáns

A forró levegős sütőben pirult szárnyak pikáns fűszerezést kapnak, amit bőven lehet még cifrázni. Aki szereti a tüzesebb ízeket, 1-2 evőkanál csípős paprikakrémet és 1 teáskanál tört jalapeñót is forgathat a húshoz. Mivel méz is kerül a szárnyra, így picit ragacsos lesz. A sült mellé remekül illik a saláta, krumplis köret vagy mártogatós.

Forró levegős sütőben sült, mézes csirkeszárny

Forró levegős sütőben sült mézes csirkeszárny ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg csirkeszárny
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 120 g reszelt parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított szárnyakat tegyük keverőtálba, ezután adjuk a húshoz az olajat, mézet, sót, borsot, fokhagymát, Cayenne-borsot és a reszelt parmezánt, az egészet forgassuk alaposan egybe. A húst fedjük le, majd tegyük hűtőbe néhány órára.

Ezután a szárnyakat pakoljuk a forró levegős sütőbe, és 180 fokos programon, 40 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon