Forró levegős sütőben sült csirkecomb: a fűszeres pác a lelke

4
Nyomtatás
Forró levegős sütőben sült csirkecomb cov2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A forró levegős gépben pirult csirkecombhoz semmi sem fogható! A hús finom omlósra sül, a bőre pedig jó ropogós.

Tényleg nem győzöm hangsúlyozni, hogy minden konyhában ott a helye a forró levegős masinának. A gép elképesztően sokoldalú, rengetegféle izgalmas étel összedobható benne, még sütemény is!

Játssz a fűszerekkel!

A combok fűszerezése intenzív, picit pikáns, az ízesítők erejét lehet még fokozni. Aki szereti a tüzeset, az csípős paprikakrémmel is lekenheti a combokat, vagy a száraz keverékhez adhat még tört jalapeñót. Aki pedig nem kedveli, az mediterrán fűszerkeverékkel bolondítva süsse meg a húst.

Forró levegős sütőben sült csirkecomb

Forró levegős sütőben sült csirkecomb ct

Hozzávalók 6 darabhoz

  • 6 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál fokhagyma-granulátum
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál Cayenne-bors
  • 1 evőkanál oregánó
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A fűszereket (só, bors, fokhagyma-granulátum, fűszerpaprika, Cayenne-bors, oregánó) keverjük egybe.

A megtisztított combokat fűszerezzük be, majd helyezzük a forró levegős gép kosarába. Fújjunk a combokra egy kevés olajat, majd indítsuk el a megfelelő programon (180-200 fok, 40 perc alatt).  A sütés félidejénél fordítsuk meg a combokat.

Az elkészült húst párolt zöldségekkel vagy salátával kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon