Tartalmas krémleves kelbimbóval: tisztítókúrába is beillesztheted
Próbáld ki ezt az izgalmas, vitamindús zöld krémlevest, amely mennyeien tartalmas, mégis beillesztheted a tisztítókúrádba: kelbimbó, karfiol és rengeteg friss zöldfűszer dúsítja.
Ha egy édes, füstös, krémes és tartalmas levesre vágysz, akkor megtaláltad: ezzel a sárgaborsós recepttel ugyanis biztosan elégedett leszel. Olyan tápláló hozzávalókból készül, mint a sárgaborsó, a kukorica és a kesudió, mindezt pedig a füstölt paprika egészíti ki.
A leves anélkül lesz krémes, hogy bármilyen tejterméket fel kellene használnod hozzá: ez pedig a selymesre pürésített kesudiónak köszönhető, általa pedig még táplálóbbá válik az egyébként is egytálételnek beillő fogás.
Először készítsük el a kesukrémet: a kesudiót áztassuk legalább 1 órára forró vízbe, szűrjük le, majd 150 ml vízzel és egy csipet sóval turmixoljuk teljesen krémesre. Tegyük félre.
Hevítsünk fel egy nagyobb edényt az olajjal, és dinszteljük benne 5-7 percig a hagymát, a zellert és a fokhagymát. Adjuk hozzá a krumplit, a kukoricát (ha frisset használunk, ha konzervet, akkor csak később), a sárgaborsót, a paprikát és a sót, majd öntsük fel az alaplével.
Fedő alatt, alacsony hőfokon főzzük 45 percig, vagy amíg a borsó teljesen megpuhul. Ha konzerves kukoricát használunk, akkor most adjuk hozzá a leveshez.
Egy botmixer segítségével részlegesen pürésítsük a levest, vagy öntsük a felét turmixgépbe, turmixoljuk krémesre, és öntsük vissza a többihez. Keverjük hozzá az ecetet és a kesukrémet is, és szükség szerint sózzuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu