Krémes, fűszeres indiai vajas csirke: kenyérrel tunkolva a legfinomabb

ivcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az indiai vajas csirke a világ egyik legfinomabb szárnyasétele, szaftos és ízekben gazdag, melyből öröm minden falat.

A tunkolós étel több változatban ismert, mindegyik finom a maga módján, érdemes kipróbálni a különböző verziókat, ha szereted az indiai konyhát.

A gusztusos fogás egyszerűen készül, kezdő hobbiszakácsok is gond nélkül össze tudják dobni. Ha szereted a csípősebb ételeket, akkor chilipehellyel vagy tört jalapeño paprikával gazdagítsd a fogást, ha azonban a textúráját tennéd izgalmasabbá, akkor az elkészült ételhez keverj 1 evőkanál vajat, vagy 2-3 evőkanál kesukrémmel bolondítsd meg, amelyet a tejszínnel együtt keverj a húshoz. A kész finomságot egyszerűen kenyérrel is tálalhatod, de rizs vagy tészta mellé is tökéletesen illik.

Fűszeres, indiai vajas csirke

ivcsct

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál vaj
  • 1 darab vöröshagyma
  • 60 dkg csirkemellfilé
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál garam masala
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • 500 g paradicsompassata
  • 50 ml főzőtejszín
  • 1 maréknyi koriander vagy petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvasszuk meg, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát és 4-5 perc alatt pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a kockára vágott húst, süssük addig, amíg a hús kifehéredik, picit pirult lesz (10-15 perc). Utána fűszerezzük sóval, borssal, garam masalával, zúzott fokhagymával és gyömbérrel.

Keverjünk mindent alaposan egybe, majd 1-2 perc után adjuk hozzá a paradicsompassatát. Főzzük alacsony lángon 10-15 percig, majd adjuk hozzá a tejszínt. 4-5 perc múlva vegyük le a tűzhelyről, ízlés szerint apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel szórjuk meg.

A kész ételt kenyérrel vagy rizzsel kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük