A 10 legjobb padlizsános recept – A szendvicskrémtől a főételig
A padlizsánhoz erős érzelmek fűznek, ez a gyönyörű lila zöldség nem csak finom és kevés kalória van benne, de igen változatosan elkészíthető, sőt, még húshelyettesítőnek is tökéletes.
A cordon bleu az egyik legnagyobb kedvenc a frissensültek palettáján: azonban a sonkás-sajtos töltelék hús helyett padlizsánba és cukkinibe is tölthető. Hogy még ínycsiklandóbb legyen, a zsemlemorzsát is érdemes fűszerezni.
A betöltött padlizsánt vagy cukkinit fogvájóval érdemes rögzíteni panírozásnál, így nem fog szétesni, majd sütés után azonnal el kell távolítani a fogpiszkálót. A másik lehetőség, hogy az összeillesztett darabokat tálcára helyezve a fagyasztóba helyezed 30 percre. Válaszd azt, amelyik számodra a legkényelmesebb. Az elkészült finomságot kínáld krumplipürével vagy rizzsel.
A megtisztított padlizsánt vágjuk ujjnyi szeletekre, majd fűszerezzük kevés sóval.
Vegyünk egy padlizsánszeletet, helyezzünk rá egy szelet sonkát és sajtot, majd fedjük egy másik padlizsánszelettel (ha szükséges, fogvájóval rögzítsük).
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat: a lisztet mérjük tálba, a tojásokat üssük fel egy tálba, a zsemlemorzsát a borssal, fokhagymával és a chilivel forgassuk egybe egy tálban. Ezután panírozzuk be a padlizsánt a szokásos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
A töltött padlizsánokat bő, forró olajban süssük szép aranybarnára (oldalanként 2-3 perc).
Fotó: Getty Images
@sobors.hu