Fűszeres vörösáfonya-szósz: grillhúsok mellé is tökéletes
Az almaszósz mintájára, sok melengető fűszerrel készül, intenzív mélyvörös színe pedig azonnal rabul ejt.
Ez a gyönyörű színű, intenzív aromájú szósz garantáltan levesz a lábadról. A vörös áfonya fanyarsága remekül kiegészít bármilyen sült húst, a hozzáadott narancslé és fahéj pedig ünnepi hangulatot varázsol a konyhádba nyáron is.
A vörös áfonyát ráadásul nemcsak különleges íze miatt érdemes fogyasztani, hanem egészségünkre gyakorolt sok pozitív hatása miatt is. Magas C- és E-vitamin-tartalma miatt megéri kisebb adagokban lefagyasztani, és télen is enni, hiszen antioxidáns és immunerősítő hatása vitathatatlan.
Fűszeres vörösáfonya-szósz
Hozzávalók 4 személyre
- 350 g friss vörös áfonya
- 250 ml narancslé
- 150 g barna cukor
- 0.5 tk őrölt fahéj
- 1 marék dió durvára darabolva (opcionális)
Elkészítés:
Egy közepes edényben keverjük össze a narancslevet és a barna cukrot, és forraljuk fel.
Adjuk hozzá az áfonyát és a fahéjat, és közepes hőfokon 15 percig főzzük. Akkor jó, ha a bogyók elkezdenek szétrepedni.
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Tetszés szerint keverjünk hozzá 1 marék durvára darabolt diót.
A maradékot hűtőben tároljuk.
-
2024-03-27 09:36:01
-
2024-03-21 08:32:02
-
2024-03-19 10:16:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!