Fűszeres vörösáfonya-szósz: grillhúsok mellé is tökéletes

Vorosafonyaszosz-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az almaszósz mintájára, sok melengető fűszerrel készül, intenzív mélyvörös színe pedig azonnal rabul ejt.

Ez a gyönyörű színű, intenzív aromájú szósz garantáltan levesz a lábadról. A vörös áfonya fanyarsága remekül kiegészít bármilyen sült húst, a hozzáadott narancslé és fahéj pedig ünnepi hangulatot varázsol a konyhádba nyáron is.

A vörös áfonyát ráadásul nemcsak különleges íze miatt érdemes fogyasztani, hanem egészségünkre gyakorolt sok pozitív hatása miatt is. Magas C- és E-vitamin-tartalma miatt megéri kisebb adagokban lefagyasztani, és télen is enni, hiszen antioxidáns és immunerősítő hatása vitathatatlan.

Fűszeres vörösáfonya-szósz

Vorosafonyaszosz

Hozzávalók 4 személyre

  • 350 g friss vörös áfonya
  • 250 ml narancslé
  • 150 g barna cukor
  • 0.5 tk őrölt fahéj
  • 1 marék dió durvára darabolva (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes edényben keverjük össze a narancslevet és a barna cukrot, és forraljuk fel.

Adjuk hozzá az áfonyát és a fahéjat, és közepes hőfokon 15 percig főzzük. Akkor jó, ha a bogyók elkezdenek szétrepedni.

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Tetszés szerint keverjünk hozzá 1 marék durvára darabolt diót.

A maradékot hűtőben tároljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük