![Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben](https://kep.index.hu/1/0/3377/33771/337712/33771255_2586517_cb65505f9c99d02bd5949e1474861baf_wm.jpg)
30 perces tejszínes zöldborsókrémleves: könnyed, selymes fogás
A borsókrémleves egyszerű, de annál ízletesebb étel, amely bármilyen évszakban jólesik.
Nincs is annál jobb, mint egy testet és lelket átmelegítő, forró krémleves. Ezúttal egy sültpaprika-krémlevest fogunk elkészíteni, amelybe fokhagyma, szárított paradicsom és bazsalikomos pesztó is kerül.
A sült pritaminpaprika igazán egyedi ízt kölcsönöz ennek a levesnek, amit hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatsz. Ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű!
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A kaliforniai paprikákat mossuk meg, csumázzuk ki és vágjuk nagyobb darabokra. Egy nagy tepsibe halmozzuk bele, majd az egész, megpucolt fokhagymagerezdeket is dobjuk mellé. Locsoljuk meg olívaolajjal, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Kb. 40 perc alatt süssük meg a sütőben.
A hagymát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra. Egy nagy lábasban 1-2 evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre a hagymát.
Ezután adjuk hozzá a sültpaprika-darabokat és a fokhagymákat, majd mehet rá a szárított paradicsom és a zöldségalaplé is.
Kb. 10 percig főzzük az egészet lassú tűzön, majd kapcsoljuk le a tűzhelyet, és kézi botmixerrel turmixoljuk simára az egészet. Ha túl sűrű, alaplével még tovább hígíthatjuk.
Kóstoljuk meg, majd ízlés szerint ízesítsük tovább sóval és borssal.
Tálalásnál adhatunk hozzá pár csepp friss citromlevet, egy pici tejszínt és pesztót is, de akár egyszerű bazsalikomlevéllel is megkoronázhatjuk.
Kínáljuk forrón, akár egy kis szelet friss pirítóssal is körítve.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu