Toszkán kenyérsaláta friss barackkal: izgalmas köret olasz módra
A panzanella elnevezés egy toszkán salátát takar, amelynek az egyik legfontosabb összetevője a pirított kenyérkocka. Ebbe a változatba édes őszibarack is kerül.
Az olasz panzanella kenyérsalátát jelent, és arról kapta a nevét, hogy a friss paradicsom mellé pirult kenyérkockák is kerülnek. A toszkán fogás nagyon egyszerűen készül, a paradicsom mellé ízesítőnek lila hagyma, olívaolaj és bazsalikom kerül, de az ízélményt tetszés szerint tovább fokozhatod, például gyümölcsök hozzáadásával.
Ebbe a változatba kockákra vágott görögdinnye kerül, amely elsőre szokatlan kombinációnak tűnhet, azonban biztosítalak, az édes, lédús gyümölcs tökéletesen illik a paradicsomhoz – ahogy ebben a paradicsomsalátában is láthatod.
A kenyeret pirítsuk meg, hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockákra. A saláta többi hozzávalójával együtt tegyük egy nagyobb tálba, és tegyük félre.
Az öntethez egy kis tálkában keverjük össze a hozzávalókat, majd locsoljuk a salátára, és alaposan forgassuk össze vele. Azonnal fogyasszuk.
Tipp: ha az elkészítés és az étkezés között hosszabb idő telik el, akkor a kenyérkockákat csak közvetlenül tálalás előtt adjuk a salátához, így ropogósak maradnak.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu