Ínyenc paradicsomsaláta görögdinnyével: isteni köret húsok mellé

Gorogdinnyes-paradicsomsalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha ezt a salátát megkóstolod, akkor nyár végéig nem is akarsz mást enni: annyira különleges, egyszerre édes, pikáns és fűszeres, hogy képtelenség abbahagyni!

Nem egy szokványos húzás a zöldségsalátába gyümölcsöt tenni, azonban ahogy ebben az epres tabulésalátában is láthattuk, az édes ízek is remekül beillenek a sós környezetbe. Ezt az egyébként sem hétköznapi paradicsomsalátát édes és lédús görögdinnye egészíti ki, és mellette bazsalikom és jalapeño paprika gondoskodik a wow-hatásról. 

Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor egy friss gyömbérrel és lime-mal készült öntet is kerül rá, ami igazán kiemeli az unalmas saláták köréből. A megadott mennyiségek köretként 4 főre elegendők, könnyed egytálételként pedig 2 főre. 

Paradicsomsaláta görögdinnyével

Gorogdinnyes-paradicsomsalata

Hozzávalók 4 személyre

Az öntethez:

  • 1 ek szójaszósz
  • 2 ek friss lime-lé
  • 2 ek rizsecet
  • 1 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 tk friss gyömbér lereszelve

A salátához:

  • 3 nagy db édes nyári paradicsom felszeletelve
  • 750 g édes görögdinnye felkockázva
  • 1 db jalapeño paprika felkarikázva
  • 1 csokor friss bazsalikom apróra vágva
  • 2 ek pirított kesudió
  • só, bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük el az öntetet: egy kisebb tálban keverjük össze valamennyi hozzávalót. Tegyük félre.

A salátához mérjünk minden hozzávalót egy közepes tálba, és alaposan forgassuk össze. Locsoljuk rá az öntetet, és tetszés szerint díszítsük szezámmaggal vagy bazsalikomlevelekkel.

Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük