Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

túrófánk cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az édes, duci túrófánk egyszerűen készül, kezdő fakanáltanoncok is sikerrel össze tudják dobni.

A fánkok közül a túrófánk az egyik legfinomabb. Szerencsére az elkészítése sem maceráns, az összeállítás után mehet a hűtőbe pihenni, aztán jöhet a sütés.

A habkönnyű finomság önmagában is finom, de lekvárt is kínálhatsz mellé, sőt édes csokiöntet vagy karamellszósz is kerülhet mellé.

Habkönnyű túrófánk

túrófánk ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 200 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 500 g túró
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 darab citrom- vagy narancs héja
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd keverjük hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot. Ezután adjuk a tésztához a túrót, tojásokat, tejfölt és a reszelt citrusfélét. A masszát takarjuk le fóliával, és tegyük hűtőbe 30 percre.

A pihentetési idő után vizes kézzel vagy kanál segítségével formázzunk tetszőleges gombócokat, amelyeket bő, forró olajban süssünk aranybarnára.

A fánkokat még melegen szórjuk meg porcukorral, és már kínálhatjuk is.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük