
Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Az édes, duci túrófánk egyszerűen készül, kezdő fakanáltanoncok is sikerrel össze tudják dobni.
A fánkok közül a túrófánk az egyik legfinomabb. Szerencsére az elkészítése sem maceráns, az összeállítás után mehet a hűtőbe pihenni, aztán jöhet a sütés.
A habkönnyű finomság önmagában is finom, de lekvárt is kínálhatsz mellé, sőt édes csokiöntet vagy karamellszósz is kerülhet mellé.
Habkönnyű túrófánk

Hozzávalók 4 személyre
- 200 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 100 g cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 500 g túró
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál tejföl
- 1 darab citrom- vagy narancs héja
- olaj a sütéshez
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd keverjük hozzá a sót, sütőport, cukrot, vaníliás cukrot. Ezután adjuk a tésztához a túrót, tojásokat, tejfölt és a reszelt citrusfélét. A masszát takarjuk le fóliával, és tegyük hűtőbe 30 percre.
A pihentetési idő után vizes kézzel vagy kanál segítségével formázzunk tetszőleges gombócokat, amelyeket bő, forró olajban süssünk aranybarnára.
A fánkokat még melegen szórjuk meg porcukorral, és már kínálhatjuk is.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!