Céklával színezett töltött tojás: a krémes töltelék kacsazsírral készül
A mutatós, élénk színbe öltözött tojásfehérje a tölteléktől lesz ellenállhatatlan, egyszerűen muszáj kipróbálni!
Ha valami jópofa vendégvárót készítenél a halloweeni bulira, de unod a megszokott édességeket, próbáld ki ezt a töltött tojást. Mutatós, finom, és ilyennel biztosan senki más nem fog előrukkolni.
Az avokádókrémet bátran ízesítsd, a majonéz mellett használhatsz mustárt is, citrom helyett pedig akár lime-levet. A „szemeket” többféleképpen alakíthatod ki, egyszerűbb és időigényesebb dekorációt is készíthetsz.
Ha élénkebb zöld színre vágysz, ételfestéket is használhatsz, de természetes módszerekkel is elérheted a kívánt hatást: adj a krémhez friss petrezselymet vagy koriandert, majd pürésítsd le az egészet. Mindkét zöldfűszer jól passzol az avokádóhoz, és gyönyörű színű lesz tőle a töltelék.
A tojásokat főzzük keményre lobogó vízben 10-12 perc alatt. Utána szűrjük le, öntsük fel hideg vízzel, majd pucoljuk meg.
Vágjuk őket hosszában félbe, a sárgáját kanalazzuk egy tálba.
Az avokádót vágjuk félbe, távolítsuk el a magját, majd a húsát kanalazzuk a tojássárgás tálba.
Tegyük a tojássárgáját és az avokádót aprítógépbe, adjuk hozzá a majonézt, citromlevet, sót, borsot, majd pürésítsük. Ha nem elég krémes, mehet még hozzá majonéz.
A krémet töltsük habzsákba, majd nyomjuk a tojásfehérjékbe. Tegyünk mindegyik tetejére egy szelet fekete olívabogyót, majd nyomjunk a közepükbe ketchupot vagy paprikakrémet.
Ha szeretnénk, keverjünk össze egy kevés majonézt és ketchupot/paprikakrémet, majd készítsük el belőle az „ereket” a szemekre.
Hűtsük be a töltött tojásokat, majd kínáljuk.
Fotó: Getty Images