Lila hagymával dúsított majonézes krumplisaláta: így lesz a legfinomabb
Éljenek a hideg saláták, amelyekből sosem elég, kötelező helyük van az ünnepi asztalon, sült és rántott húsok mellé tökéletes kísérők.
Ha valamilyen okból nem ehetsz tojást, vagy vegán étrendet követsz, próbáld ki ezt a hamis majonézt! Az alapja avokádó, amit ecettel, mustárral, citromlével ízesítenek, így az összhatás felidézi a majonézt, és az állaga is hasonlóan krémes.
Mivel az avokádónak viszonylag semleges íze van, könnyen és bátran fűszerezhető, jól állnak neki a karakteres fűszerek. A fokhagymát ne hagyd el mellőle, és az olívaolaj is pluszízzel ruházza fel. Ezt ízlés szerint adagold attól függően, mennyire szeretnéd krémesre.
Nem csak majonéz helyettesítésére ajánljuk ezt a receptet, chipsek, zöldségek mellé is tökéletes mártogatós!
Vágjuk körbe az avokádót, szedjük ketté, vegyük ki belőle a magot, majd kanalazzuk ki a húsát. Tegyük aprítógépbe.
Adjuk hozzá az ecetet, a mustárt, a fokhagymát, a citromlevet, majd dolgozzuk pürésre. Miközben megy a gép, csurgassuk hozzá az olívaolajat. Mikor már elég krémes, állítsuk le a gépet, ízlés szerint sózzuk. Ha szükséges, nem elég krémes, még dolgozzunk hozzá olívaolajat.
Tegyük egy tálkába, majd folpackkal lefedve, a hűtőben tároljuk felhasználásig.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu