
Klasszikus rácsos pite cseresznyés töltelékkel: vaníliafagyival megkoronázva az igazi
Igazi amerikai desszert: omlós, édes, vajas tészta, izgalmas töltelék, legyen az a hagyományosnak számító alma vagy a szezonális cseresznye.
Itt a nyár, tombol a friss cseresznye- és a meggyszezon. A piros gyümölcsöket öröm magukban is falatozni, és rengeteg finom desszert készülhet belőlük. Most ajánlunk is egyet, amit, ha kipróbálsz, biztos, hogy gyakori vendég lesz a konyhádban!
A receptet feldobhatod még plusz alapanyagokkal. Ha például csokirajongó vagy, akkor csokit is szórhatsz a tésztára a gyümölcs mellé. A különlegesebb ízért narancsvirágvízzel is készülhet a tejpite, vagy intenzíven fűszerezve próbáld ki. Talán meglepőnek tűnik, de friss bazsalikommal vagy rozmaringgal nagyon izgalmas hatást érhetsz el. Ha a különlegesebb ízesítés mellett döntesz, akkor csak keveset használj belőlük, nagyon aromásak!
A cseresznyét mossuk meg, magozzuk ki, majd a cukorral és rummal forgassuk egybe.
A tojásokat üssük tálba, majd keverjük fehéredésig a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután apránként adagolva keverjük hozzá a lisztet és a tejet.
A piteformát kenjük ki vajjal, majd csorgassuk bele a masszát és potyogtassuk bele a cukros, rumos meggyet.
A pitét toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu