Roppanós, házi ecetes uborka: így készítve nincsen párja

34
Nyomtatás
ecetes uborka
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Megéri csemegeuborkát készíteni, mivel a házi mindig finomabb! Ráadásul nagyon egyszerű üvegbe zárni a finomságot.

A szorgos konyhatündérek nyáron sem pihennek. Ilyenkor a szezon kincseit igyekeznek üvegbe zárni, hiszen jól jöhet az még később. Persze ha nagyon jól sikerül a házi finomság, még nyáron nyoma vész.

A roppanós ecetes uborka egyszerűen készül, és nagyon finom! Fontos, hogy csak egészséges, szép uborkát válassz, amit nagyon alaposan moss meg, akár kefe segítségével. A páclét mustármaggal és szemes borssal is izgalmasabbá teheted, de mindenféle plusz nélkül is díjnyertes ez a recept!

Házi ecetes uborka

secetes uborka ct

Hozzávalók 2 literhez

Áztatás:

  • 1400 g uborka (kisebbek)
  • 1 l víz
  • 100 g

Elrakás:

  • 1 l víz
  • 600 ml ecet (10%-os)
  • 150 g kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát alaposan mossuk meg.

Az áztatáshoz a vizet mérjük egy nagy edénybe, és keverjük hozzá a sót. Ezután a megmosott uborkákat helyezzük a vízbe, és lefedve 10-12 óráig tároljuk így. A letelt idő után az uborkákat vegyük ki a pácból, és sorakoztassuk tiszta (legalább 2 literes) befőttesüvegbe, esetleg több kisebbe.

Az elrakáshoz egy fazékban forraljunk vizet ecettel és cukorral egybekeverve. Ha elolvadt a cukor, ezt a levet öntsük az üvegbe töltött uborkákra. Az üvegre csavarjuk rá a tetejét, majd tegyük 170 fokosra előmelegített sütőbe, és 20-25 percig hagyjuk benne.

Az uborkát 3-4 hétig ne bontsuk fel! Felbontás után hűtőben tároljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon