Roppanós, házi Ferrero Rocher: ajándékba is adhatod

2
Nyomtatás
hazi-ferrero-recept
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A házi édesség mindig különleges, így ez a Ferrero Rocher is, hiszen nemcsak mennyei, de az elkészítésébe a szívünket-lelkünket is beletesszük.

Az ünnepi időszak egyik legnépszerűbb édessége kétségtelenül a Ferrero Rocher, ami a mogyoró és csoki tökéletes találkozása. Az üzletek polcain egymáson tornyosulnak a csillogó arany csomagolású golyók.

A finomságot akár otthon, a bolti ár töredékéért is elkészítheted, és meglepheted vele szeretteidet is. A házi desszert nemcsak finom, de sokkal személyesebb ajándék is, hiszen beleadhatod a szíved-lelked! Nem kell hozzá túl sok és különleges hozzávaló, ráadásul viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészül. Ha nem akarod, hogy túl édes legyen, a tejcsoki felét cseréld étcsokira. 

A gasztroajándékhoz válassz stílusos csomagolást! Csillogó papírba is rejtheted a házi Ferrero Rocher golyókat, de akár natúr, rusztikus csomagolással is kombinálhatod, vagy díszdobozba is teheted.

Házi Ferrero Rocher

hazi-ferrero

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 20 dkg csokis mogyorókrém
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 15 dkg török mogyoró
  • 10 dkg csokis vagy mogyorós nápolyi
Recept idők

Elkészítés:

A török mogyorókat pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd dörzsöldjük le a héjukat. Tegyünk félre 20 szem mogyorót, a többit daráljuk le durvára. 

Gőz felett olvasszuk fel a csokikat,  vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a mogyorókrémet, az apróra tört nápolyit és a durvára darált mogyorót.

Fóliával letakarva tegyük a hűtőbe fél órára.

Hűtés után formázzunk a masszából golyókat, és mindegyik közepébe helyezzünk egy egész mogyorót. 

A golyókat rendezzük egy sütőpapírral bélelt tálcára, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre. Ezt követően tetszés szerint csomagoljuk őket díszes dobozba vagy celofánba.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon