Házi Ferrero Rocher pár hozzávalóból: nagyon mogyorós és mennyeien csokis
Krémes, gazdag és mérhetetlenül csokis. El sem hiszed, hogy házilag készült!
Az ünnepi időszak egyik legnépszerűbb édessége kétségtelenül a Ferrero Rocher, ami a mogyoró és csoki tökéletes találkozása. Az üzletek polcain egymáson tornyosulnak a csillogó arany csomagolású golyók.
A finomságot akár otthon, a bolti ár töredékéért is elkészítheted, és meglepheted vele szeretteidet is. A házi desszert nemcsak finom, de sokkal személyesebb ajándék is, hiszen beleadhatod a szíved-lelked! Nem kell hozzá túl sok és különleges hozzávaló, ráadásul viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészül. Ha nem akarod, hogy túl édes legyen, a tejcsoki felét cseréld étcsokira.
A gasztroajándékhoz válassz stílusos csomagolást! Csillogó papírba is rejtheted a házi Ferrero Rocher golyókat, de akár natúr, rusztikus csomagolással is kombinálhatod, vagy díszdobozba is teheted.
A török mogyorókat pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd dörzsöldjük le a héjukat. Tegyünk félre 20 szem mogyorót, a többit daráljuk le durvára.
Gőz felett olvasszuk fel a csokikat, vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a mogyorókrémet, az apróra tört nápolyit és a durvára darált mogyorót.
Fóliával letakarva tegyük a hűtőbe fél órára.
Hűtés után formázzunk a masszából golyókat, és mindegyik közepébe helyezzünk egy egész mogyorót.
A golyókat rendezzük egy sütőpapírral bélelt tálcára, és tegyük a hűtőbe legalább 30 percre. Ezt követően tetszés szerint csomagoljuk őket díszes dobozba vagy celofánba.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu