![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Illatos, fűszeres indiai vajas csirke: rizzsel és lepénykenyérrel az igazi
![vajascsirke](https://kep.index.hu/1/0/4017/40170/401702/40170217_3065437_97cf0d44a71670893aef8eace1b2ebc6_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A csirkemellkockák joghurtos, fűszeres pácban pihennek, csak utána kerülnek a serpenyőbe pirulni, hogy aztán krémes szaftban puhuljanak.
A vajas csirke nagyon kedvelt fogás Indiában, finom, szaftos, laktató, ráadásul nagyon egyszerűen el lehet készíteni otthon is.
Az indiai ételek jó fűszeresen készülnek. Amíg fő a csirke, szó szerint az egész lakást beterítik majd a csábító illatok, alig várja az ember, hogy elkészüljön a fogás. A csirkemellkockák krémes szaftban kerülnek a tányérra, jólesik majd tunkolni, ezért lepénykenyeret is kínálj mellé.
Indiai vajas csirke
![ivcsct](https://kep.index.hu/1/0/3996/39964/399646/39964631_17db4ae9d8d5e60bdba7669f23642ec5_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dekagramm csirkemellfilé
- 300 milliliter tejföl vagy joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál római kömény
- 1 evőkanál garam masala
- 1 teáskanál csilipehely
- 1 teáskanál koriander
- 1 teáskanál gyömbér
- só és bors ízlés szerint
- 4 evőkanál vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej lila hagyma
- 400 gramm paradicsom passata
- 280 milliliter főzőtejszín
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
A csirkemellfilét vágjuk közepes méretű kockákra.
A tejfölt vagy a joghurtot tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, római köményt, garam masalat, csilipelyhet, koriandert, gyömbért, sót és borsot, alaposan keverjük egybe, majd keverjük hozzá a csirkemellkockákat. A húst fedjük le, és 1-2 órára tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
2 evőkanál vajat olvasszunk fel, ha szükséges, több is lehet, majd dobjuk rá a csirkemellkockákat, pirítsuk addig, amíg szép színt kap a hús (15-20 perc), majd szedjük tányérra és tegyük félre.
A vöröshagymát és a lila hagymát vágjuk fel vékony szeletekre.
A serpenyőbe, amelyben a hús pirult, dobjunk bele 2 evőkanál vajat (több is lehet), majd forgassuk hozzá a hagymát, körülbelül 4-6 perc után öntsük rá a paradicsom passatát, a húskockákat is tegyük a serpenyőbe. Amikor a hús puha lesz (20-25 perc), a tejszínt keverjük a raguba, forraljuk egybe.
A vajas csirkét szórjuk meg friss petrezselyemmel, kínáljunk mellé rizst és lepénykenyeret.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!