![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Könnyű, joghurtos burgonyafőzelék: így nem lesz csomós a habarás
![jkfcover](https://kep.index.hu/1/0/4250/42506/425066/42506604_3244428_fc6127cf995551ab801bbcda771cf7ae_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A régi kedvenc tavaszi köntösbe öltözik, így készítve garantáltan imádni fogják kicsik és nagyok egyaránt.
A főzelékek színes palettáján a krumplifőzelék az egyik legnagyobb kedvenc. Hagyományosan babérlevéllel készül és tejfölös, lisztes habarással. A régi recept szerint készített főzelék ma már nem annyira csábító, mivel a liszttől nehéz, akár csomós állagot kaphat. Hogy a főzelék tökéletes legyen, ma már inkább étkezési keményítőt szokás használni liszt helyett, vagy egyszerűen önmagával sűrítik. Bármelyik technika mellett is dönts, a hőkiegyenlítésről ne feledkezz meg!
A krumplifőzelék egyszerűen összedobható, érdemes szezonális alapanyagokból készíteni. Ha lehetőséged van rá, próbáld ki újkrumplival, a végén pedig snidlinggel vagy medvehagymával gazdagítsd a finomságot.
A főzelék mellé a vegetáriánusok tükörtojást vagy zöldségfasírtot fogyasztanak, a húsevők pedig csirkefasírttal vagy pörkölttel falatozzák.
Joghurtos burgonyafőzelék
![jkfct](https://kep.index.hu/1/0/4250/42506/425066/42506632_b75736945813e627ce1ea6a57837cc73_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg burgonya (új)
- só ízlés szerint
- 2 darab babérlevél
- 3 dl natúr joghurt
- őrölt bors ízlés szerint
- snidling (opcionális) ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított burgonyát vágjuk közepes méretű kockákra, öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet és főzzük puhára.
Amikor a krumpli megpuhult, a babérlevelet távolítsuk el, majd a főzelék egyharmad részét a joghurttal turmixoljuk össze. Keverjünk még hozzá a főzőléből 1-2 merőkanálnyit, majd az egészet csorgassuk a főzelékhez, keverjük össze. Várjuk meg, míg rottyan egyet.
A kész főzeléket tálalásnál szórjuk meg őrölt borssal és finomra vágott snidlinggel.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!