Pillekönnyű citromos sütemény: öröm belőle minden falat
A puha tésztájú sütemény a citrom kellemesen fanyar zamatában tündököl, tökéletes vendégváró, melyből biztos a repeta.
A muffin az egyik legfinomabb süti, amit mindenki el tud készíteni. A finomság egyszerű kevert tésztából áll, ami muffinformába adagolva nyeri el a végleges formáját. A süti végtelen számú receptben kipróbálható, és ha szeretsz kreatívkodni, akkor érdemes valamilyen krémmel is feldíszíteni.
A citromos muffin vajkrémmel az igazi, így sokkal mutatósabb és finomabb. A vajkrémet érdemes ételfestékkel feldobni, úgy még szebb megjelenésben élvezhető a muffin. Ez a süti mini tortaként is kínálható, épp ezért ehető dekorelemek is kerülhetnek a krémre.
Muffin:
Először a száraz alapanyagokat keverjük össze (liszt, só, szódabikarbóna és a sütőpor).
Egy másik keverőtálban keverjük fehéredésig a cukrot a tojással és az olvasztott vajjal együtt. Ezután adjuk hozzá a tejet, joghurtot és a citrom reszelt héját.
A lisztes keveréket forgassuk egybe a joghurtos keverékkel.
A muffinformát béleljük ki papírral, majd adagoljuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe és tűpróbáig süssük (20-30 perc).
Vajkrém:
Míg a muffin sül, készítsük el a vajkrémet: a vajat a porcukorral együtt keverjük habosra, közben adjuk hozzá a citrom reszelt héját és levét.
A vajkrémet adagoljuk habzsákba, majd díszítsük fel a kihűlt muffin tetejét.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu