
Így használd fel a tavaszi újkrumplit: azt is mutatjuk, mihez ne válaszd
Amíg tart az újkrumpli szezonja, használd fel minél többféle formában a zöldséget, sokkal gyorsabban megfő, mint az öreg, ráadásul még pucolni sem kell.
Huncut köret ez a joghurtos-petrezselymes újkrumpli, kicsit olyan, mint egy nyári hangulatú krumplisaláta, hiszen nemcsak melegen, hanem hidegen kínálva is jólesik.
Az egyszerűen összedobható köretet rengeteg lehetőséged van különlegesebbé varázsolni. Mielőtt a burgonyát egybeforgatnád a joghurttal, érdemes kicsit lepirítani: ez történhet olajon vagy grillrácson, és addig pirítsd, amíg szép színt kap.
A köret ízesítésével is játszhatsz, keverj hozzá pirított hagymát, chilit, koriandert vagy pirított tökmagot. Ha szereted a füstösebb ízt, akkor füstölt paprikát is adhatsz az újkrumplihoz.
Az újkrumplit alaposan mossuk meg, vágjuk fel ízlés szerint (egyben is hagyhatjuk, ha kisebb darabok), majd bő vízben főzzük puhára (figyeljünk oda a krumplira, ne főzzük túl, legyen harapható az állaga).
A petrezselymet vágjuk finomra, majd a fokhagymával együtt keverjük a joghurthoz.
A megtisztított hagymát tetszés szerint vágjuk fel, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre.
Az elkészült krumplit forgassuk egybe a joghurtos keverékkel, dinsztelt hagymával és ízesítsük még sóval és borssal.
Rögtön kínáljuk, vagy tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu