
Zsenge zöldborsófőzelék önmagával sűrítve: egyszerű és nagyon finom
A borsófőzelék nagyon krémes lesz, és a dinsztelt hagyma és a fokhagyma teszi különleges ízvilágúvá.
A finom, sűrű zöldborsófőzelék liszttel is készülhet, de ha egészségesebben szervíroznád, akkor önmagával sűrítsd a főzeléket, vagy étkezési keményítővel, úgy, ahogy a receptben ajánljuk.
A főzelék még finomabb lesz, ha friss zöldfűszereket is adsz hozzá, a hagyma- és fokhagymakrém helyett pedig friss zöldségeket is használhatsz. Ha pedig még jobban ráerősítenél a borsó édes zamatára, akkor cukrot is keverj bele.
A vajat egy nagy lábasban olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a hagymakrémet, fokhagymakrémet, borsót, és pirítsuk 2-4 percig. Ezután öntsük hozzá a tejet, majd fűszerezzük sóval és borssal, és főzzük 15-20 percig.
A joghurtot keverjük simára az étkezési keményítővel és 1-2 merőkanálnyi főzeléklével. Ezután adjuk a főzelékhez, és néhány perc alatt főzzük készre, közben kevergessük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu