Könnyed, joghurtos zöldborsófőzelék: liszt nélkül sűrítjük

3
Nyomtatás
Joghurtos zöldborsófőzelék cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A borsófőzelék régi kedvenc, ami friss zöldborsóból készítve az igazi, és hogy egészségesebb legyen, liszt nélkül sűrítjük.

A finom, sűrű zöldborsófőzelék liszttel is készülhet, de ha egészségesebben szervíroznád, akkor önmagával sűrítsd a főzeléket, vagy étkezési keményítővel, úgy, ahogy a receptben ajánljuk.

A főzelék még finomabb lesz, ha friss zöldfűszereket is adsz hozzá, a hagyma- és fokhagymakrém helyett pedig friss zöldségeket is használhatsz. Ha pedig még jobban ráerősítenél a borsó édes zamatára, akkor cukrot is keverj bele.

Joghurtos zöldborsófőzelék

Joghurtos zöldborsófőzelék ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 g vaj
  • 1 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • 1 kg zöldborsó
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 dl tej
  • 4 dl joghurt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A vajat egy nagy lábasban olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a hagymakrémet, fokhagymakrémet, borsót, és pirítsuk 2-4 percig. Ezután öntsük hozzá a tejet, majd fűszerezzük sóval és borssal, és főzzük 15-20 percig.

A joghurtot keverjük simára az étkezési keményítővel és 1-2 merőkanálnyi főzeléklével. Ezután adjuk a főzelékhez, és néhány perc alatt főzzük készre, közben kevergessük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon