
Sütés nélküli kakaós energiagolyó: cukor helyett datolya édesíti

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Zamatos, citromos tészta spárgával: gyors, tápláló ebéd

Isteni bogyós gyümölcsös süti epermázzal: kevert tészta az alapja

Krémes áfonyás smoothie: antioxidánsokban nem lesz hiány

Puha piskótakocka csokiöntettel: kezdőknek is sikerülni fog

Gombás bundában sült csirkemell: egyszerű, de különleges ebéd
Nem csak azoknak érdemes elkészíteniük, akik nem szeretnék bekapcsolni a sütőt, nyers vegán receptnek sem utolsó.
Szuperegészséges és nagyon finom a kakaós energiagolyó, az alapját különböző magvak, kókusz és datolya képezi, utóbbi tökéletesen helyettesíti a cukrot, természetes édesítő. Aki szeretné, juharsziruppal még édesebbé teheti a masszát, de ez el is hagyható, bár jól hangzik az édesítés ezen formája, sajnos nem egészségesebb, mint a cukor.
Nyers vegán receptről van szó, hiszen sütés nélkül készül, ráadásul annyi idő alatt, amíg az alapanyagokat összeaprítjuk. A dió és a mandula többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, amelyek csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, illetve rengeteg B- és E-vitamin van bennük. Bár hámozott mandulát is kapni a boltokban, nem érdemes megpucolni, a belső barna színű héjnak magas az antioxidáns tartalma.
Az energiagolyó kalóriatartalma igen magas, akár már 3 darab felérhet egy teljes körű reggelivel, úgyhogy mértékkel fogyasszuk.
Kakaós energiagolyó

Hozzávalók 10 darabhoz
- 6 darab datolya
- 60 gramm dió
- 60 gramm mandula
- 50 gramm kókuszreszelék
- 50 gramm kakaópor
- 1 evőkanál víz
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 csipet só
Elkészítés:
A megtisztított diót és mandulát tegyük aprítógépbe, majd daráljuk őket egészen pici darabokra.
Adjuk hozzá a kimagozott datolyát, kókuszt, kakaót, vizet, juharszirupot és sót, majd addig dolgoztassuk a gépet, míg szinte tésztává nem áll össze a massza.
A masszából készítsünk tetszőleges méretű golyókat, tegyük őket egy tálcára, fedjük le fóliával, majd tegyük a hűtőbe körülbelül 1 órára, mielőtt kínálnánk.
Fotó: Getty Images