
Káposztaágyon sült kolbász sörrel felöntve: így lesz tökéletes a németek nagy kedvence

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
Egyszerűen készül a tartalmas fogás, kínálj hozzá friss kenyeret, de egy korsó sör is jól csúszik mellé.
Káposzta és kolbász, a németek két nagy kedvence, persze nem csak ők, a magyarok is szeretik ezt a két alapanyagot, melyek együtt remek párost alkotnak.
Ha szereted a sült kolbászt, akkor feltétlen próbáld ki savanyúkáposzta-ágyon sütve, úgy sokkal izgalmasabb és laktatóbb, hisz köret is kerül mellé. Ha vállalkozókedvű vagy, hurkával is kipróbálhatod a receptet.
Tipp
A sütési idő felénél fordítsd meg a kolbászt, ilyenkor kicsit át is mozgathatod a káposztát. Ha túl száraznak érzed, pluszban önts alá 1-2 dl vizet vagy sört. Ha félsz, hogy a kolbász durrogni fog sütés közben, akkor a sütőpapírt hagyd végig rajta, így elkerülheted, hogy a sütődet órákig kelljen suvickolnod.
Nem csak kolbászt, húst is süthetsz savanyúkáposzta-ágyon, próbáld ki oldalassal is!
Káposztaágyon sült kolbász

Hozzávalók 6 darabhoz
- 1 kg savanyú káposzta
- só és bors ízlés szerint
- 1 csipet kömény (opcionális)
- 1 fej vöröshagyma
- 6 darab sütni való kolbász
- 4 dl sör
- 2 evőkanál zsír
Elkészítés:
A savanyú káposztát mossuk át, nyomkodjuk ki belőle a folyadékot és tegyük keverőtálba, ízesítsük sóval, borssal, köménnyel, a finomra vágott hagymát is keverjük hozzá.
A tepsit kenjük ki zsírral, a káposztát helyezzük bele.
A káposzta tetejére pakoljuk rá a kolbászokat. A kolbászokat éles késsel néhány helyen szurkáljuk meg, majd öntsük rá a sört. A tepsit fedjük le sütőpapírral, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 30-40 percre. A sütési idő felénél fordítsuk meg a kolbászt, utána sütőpapír nélkül süssük tovább az ételt.
Fotó: Getty Images