Sűrű karfiolkrémleves fél óra alatt: tartalmas fogás egyszerűen

Nyomtatás
Kapros-karfiolkremleves-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Készítsd el a közkedvelt krémlevest új ízvilágban: a kaportól különleges, a karfioltól krémes, és fél órán belül eheted is.

A sűrű és tartalmas krémlevesnél nincsen jobb étel, ami a hideg hónapokban átmelegít. Ha te is rajongója vagy a tápláló fogásnak, akkor ez a változata is tetszeni fog. Az alapja karfiol, azonban a megszokottabb verzióktól eltérően aromás, friss kapor ízesíti.

További különlegessége, hogy vegán, így semmilyen tejtermék nem kerül bele: a tejszínt növényi főzőkrém, a sajtot pedig sörélesztőpehely helyettesíti. Utóbbi egy valóságos vitaminbomba. Mivel sokféle B-vitamint, rengeteg cinket és szelént tartalmaz, „szépségvitaminnak” is nevezik, és rendszeres fogyasztása egészséges bőrt, körmöket és hajat eredményez.

Kapros karfiolkrémleves

Kapros-karfiolkremleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 nagyobb fej karfiol rózsáira szedve
  • 1 nagyobb krumpli felkockázva
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 1 tk
  • 0.25 tk bors
  • 200 ml kókuszkrém vagy más növényi főzőkrém
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 2 ek friss kapor apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az olívaolajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk fél percig. Adjuk hozzá a karfiolrózsákat, a krumplit, a zöldségalaplevet, a sót és borsot, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a sörélesztőpelyhet és a friss kaprot, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, majd botmixerrel dolgozzuk krémesre. Pirítóssal vagy ezzel a fokhagymás házi krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon