Sűrű karfiolkrémleves fél óra alatt: tartalmas fogás egyszerűen
Készítsd el a közkedvelt krémlevest új ízvilágban: a kaportól különleges, a karfioltól krémes, és fél órán belül eheted is.
A sűrű és tartalmas krémlevesnél nincsen jobb étel, ami a hideg hónapokban átmelegít. Ha te is rajongója vagy a tápláló fogásnak, akkor ez a változata is tetszeni fog. Az alapja karfiol, azonban a megszokottabb verzióktól eltérően aromás, friss kapor ízesíti.
További különlegessége, hogy vegán, így semmilyen tejtermék nem kerül bele: a tejszínt növényi főzőkrém, a sajtot pedig sörélesztőpehely helyettesíti. Utóbbi egy valóságos vitaminbomba. Mivel sokféle B-vitamint, rengeteg cinket és szelént tartalmaz, „szépségvitaminnak” is nevezik, és rendszeres fogyasztása egészséges bőrt, körmöket és hajat eredményez.
Kapros karfiolkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 nagyobb fej karfiol rózsáira szedve
- 1 nagyobb krumpli felkockázva
- 500 ml zöldségalaplé
- 1 tk só
- 0.25 tk bors
- 200 ml kókuszkrém vagy más növényi főzőkrém
- 2 ek sörélesztőpehely
- 2 ek friss kapor apróra vágva
Elkészítés:
Az olívaolajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk fél percig. Adjuk hozzá a karfiolrózsákat, a krumplit, a zöldségalaplevet, a sót és borsot, és közepes hőfokon, fedő alatt főzzük 15-20 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.
Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a sörélesztőpelyhet és a friss kaprot, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, majd botmixerrel dolgozzuk krémesre. Pirítóssal vagy ezzel a fokhagymás házi krutonnal fogyasszuk.
-
2024-04-26 08:32:02
-
2024-04-17 08:32:02
-
2024-04-14 11:08:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!