Kiadós majonézes krumplisaláta: kötelező köret az ünnepi asztalra

3
Nyomtatás
Karácsonyi majonézes krumplisaláta cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A karácsonyi lakoma egyik nagy kedvence a majonézes krumplisaláta, ami jó hidegen kínálva az igazi.

A hagyományos ünnepi menü étlapjáról nem hiányozhatnak a hideg, majonézzel dúsított saláták. Most egy klasszikus krumplisaláta-receptet mutatunk, amit egy új egy alapanyaggal teszünk különlegessé.

Így is lehet!

A krumplisalátában pirult bacon is helyet kap a kisült zsírjával együtt. Ettől valami fantasztikus lesz, de ha te nem szimpatizálsz vele, akkor hagyd ki a receptből. Ha viszont egy kicsit pikánsabbá tennéd, akkor egy teáskanál mustárral dobd fel.

Karácsonyi majonézes krumplisaláta

Karácsonyi majonézes krumplisaláta ct

Hozzávalók 6 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 1 teáskanál só (a főzővízbe)
  • 400 g bacon
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 evőkanál majonéz
  • 2 evőkanál tejföl
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított krumplit vágjuk egyforma méretű kockákra vagy karikázzuk fel. Ezután bő sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

A bacont tetszés szerint kockázzuk fel, majd saját zsírján pirítsuk le.

A megtisztított lila hagymát vágjuk apróra.

A petrezselymet vágjuk finomra.

A főtt burgonyát forgassuk egybe a pirult baconnel, a lila hagymával, petrezselyemmel, majonézzel, tejföllel, sóval és borssal. Az elkészült salátát lefedve, hűtőben tároljuk, hidegen kínálva a legfinomabb.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon