
Így lesz extrán ropogós a rántott hús bundája: egy hozzávaló a titka

A rántott hús a magyar konyha nagy kedvence, mely akkor igazán ízletes, ha a bundája ropogós. A vágyott textúra érdekében plusz alapanyaggal érdemes gazdagítani a zsemlemorzsát.
A rántott húst mindenki szereti. Bármilyen körettel remek választás, és még pompás szendvicseket is össze lehet belőle dobni. A frissensült finom csirkemellből, karajból, de a csirke combját vagy szárnyát is el lehet így készíteni. A kedvelt fogás egyszerűen készül, nem lehet elrontani, ha pedig nem riadsz vissza az újításoktól, akkor rengetegféle izgalmas bundában kipróbálhatod a rántott húst.
Az amerikai rántotthús-receptekben újabban az a trend, hogy kedvelt chipseket darálnak finomra, és ebben forgatják meg az alapanyagot, így a ruhája izgalmas textúrát és ízt kap. Érdemes más nasit is kipróbálni bundának, mondjuk az egyik kedvelt hazai rágcsát, a ropit. A sós pálcikától sokkal ropogósabb lesz a ruha, filléres megoldással teszed izgalmasabbá. Az elkészítésnél csak arra figyelj, hogy a sóból keveset használj, mivel a ropi is sós.
Ropogós bundában sült rántott hús

Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemell vagy karaj
- só ízlés szerint
- 60 g ropi
- 2 bögre zsemlemorzsa
- 1 bögre finomliszt
- 3 darab tojás
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst klopfoljuk ki, majd mindkét oldalán ízesítsük sóval, és tegyük hűtőbe legalább 30 percre pihenni.
A ropit daráljuk le, majd forgassuk egybe a zsemlemorzsával.
A panírozáshoz készítsük elő az alapanyagokat, a lisztet szórjuk tányérba, a tojást üssük fel, és a ropival kevert zsemlemorzsát is készítsük ki.
A húst panírozzuk be a szokott módon, majd bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!