Egyben sült pulykamell baconbe tekerve: így nem szárad ki a sütőben

egesz-pulykamell-baconben
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Baconnel, egyszerű páccal még finomabb a pulykamell, egész biztos, hogy az ünnepi menü egyik kedvence lesz!

Az ínycsiklandó, jól elkészített pulykasült ma már nemcsak Amerikában népszerű fogás karácsonykor, hanem nálunk is. Készítheted egészben sütve, narancsos mázzal, mézzel és mustárral megbolondítva, gesztenyével vagy akár aszalt szilvával töltve. Próbáld ki a pulykamellet különleges fűszerezéssel, baconbe tekerve is, ami nemcsak a szemet, hanem az ízlelőbimbókat is kényezteti. 

Ezzel a fogással ráadásul alig van munka, csak a sütés hosszadalmas egy kicsit. A pácnak és a baconnek köszönhetően a hús nem szárad ki a sütőben, omlós és puha marad. Kínálhatsz hozzá tartármártást, és jól illik hozzá bármelyik klasszikus köret is. 

Egyben sült pulykamell baconben

pulykamell-baconben

Hozzávalók 6 személyre

  • 1.5 kg pulykamellfilé
  • 20 dkg bacon
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 db alma a tepsibe
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A pulykamelleket mossuk meg, és töröljük szárazra papírtörlővel. 

Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a rozmaringot, valamint az ízlés szerinti sót és borsot. Kenjük be vele a pulykamell minden oldalát, majd tekerjük be a baconszeletekkel. 

Helyezzük a húst egy zsiradékkal kikent tepsibe, tegyünk mellé almát, és öntsünk alá kevés vizet. Süssük 180 fokon körülbelül két, két és fél órán keresztül. Közben néhányszor locsoljuk meg a saját szaftjával. Akkor jó, ha könnyen belemegy egy hegyes kés. 

Szeletelés előtt hagyjuk a pulykamellet legalább 10 percig pihenni.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük