Whiskyvel karamellizált ananász: édes köret grillhúsok mellé

grillezett ananasz
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted az ananászt, és kipróbálnál egy új receptet a hétvégi grillpartin, itt a remek alkalom!

Az ananász általában pizzafeltétként szokott visszaköszönni, így még viszonylag sok kiaknázatlan lehetőség rejlik a felhasználásában. Ilyen például a grillezett ananász is, amely egy kis csavarral készül.

A kerti grillezés legalább annyira szól a köretről, mint a húsokról. Ezúttal vesd tűzre az ananászt, szó szerint hamuban süsd ki, és felejthetetlen élményben lesz részed. A cukros-whiskys kéreggel egy igazán pikáns ananászos köretet vagy éppen feltétet készíthetsz, ami kiváló kiegészítője lehet egy finom burgernek is akár, legyen az húsos vagy éppen vegán.

Karamellizált ananász

grillezett ananasz

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 db ananász
  • 2 ek barna cukor
  • 3 ek whisky
Recept idők

Elkészítés:

A grillezett ananászhoz vegyünk egy szép nagy ananászt.

Hámozás nélkül fektessük bele a parázsló hamuba, és várjuk meg, amíg szép kormos lesz. Ez kb. 20-25 percet vesz igénybe.

Nem kell megijedni, ha már kellően feketére sült az ananász, mert a héja megvédi a gyümölcshúst attól, hogy égett íze legyen.

Ha az ananász már kellően kormos, egy csipesz és egy hosszú pengéjű kés segítségével vágjuk le róla az égett kérget.

Ezután karikázzuk fel az ananászt ujjnyi vastag szeletekre, majd szórjuk meg mindkét oldalát barna cukorral.

A szeleteket tegyük a vaslapos grillre kb. 3-4 percre, és amikor már szépen karamellizálódik rajtuk a cukor, csepegtessünk rájuk egy kis whiskyt. Hogy skót vagy ír, az szinte mindegy, a füstösség iránti rajongás segít majd eldönteni ezt a kérdést is. 

Önmagában vagy hússal kínáljuk.

Fotók forrása: Getty Images 

Ezt is szeretjük