Frissítő, színes görögsaláta: nyáron kihagyhatatlan

gorogsalata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gazdag saláta főételnek is beillik, de sültek mellé köretként is kínálható, grillszezonban nem érdemes kihagyni.

Egy jó saláta egész évben jólesik, de nyáron kihagyhatatlan. Ilyenkor érdemes minél több izgalmas, színekben gazdag zöldségből és gyümölcsből összedobni. Az egyik nagy kedvenc a görögsaláta, mely önmagában is remek választás, de húsok mellé is illik.

A görögök híres salátája akkor a legfinomabb, ha friss, ropogós színes zöldségek alkotják. Karakteres ízét az olajbogyónak és a feta sajtnak köszönheti, na meg a fűszereknek. A salátánál érdemes görög fűszerkeveréket használni, de ha nem sikerül beszerezned, akkor a receptben írt fűszerek is tökéletesen megfelelnek.

Színes görögsaláta

gorogsalata2

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab kígyóuborka
  • 200 g paradicsom
  • 1 darab lila hagyma
  • 100 g fekete olajbogyó
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
  • 0.5 teáskanál menta
  • 200 g feta sajt
  • salátalevelek a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket (kígyóuborka, paradicsom, lila hagyma) alaposan mossuk meg, majd tetszőlegesen szeleteljük fel. Ezután tegyük keverőtálba, és az olajbogyóval forgassuk egybe.

Az olajat mérjük tálba és keverjük össze a fűszerekkel, majd öntsük a salátára.

A feta sajtot kockázzuk fel és adjuk a salátához.

A színpompás salátát tegyük hűtőbe néhány órára, majd a megmosott, lecsepegtetett salátaleveken kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük