Álomfinom sárgabarackos süti: egyszerű a kevert tészta

Nyomtatás
Kevert sütemény sárgabarackkal cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Szezonjában kihagyhatatlan a szemet gyönyörködtető sütemény, melyet a sárgabarack édes zamata tesz különlegessé.

Nyáron bővelkedünk a mézédes gyümölcsökben, melyek magukban, de desszertekbe csempészve is csodásak. Nagy kedvenc ilyenkor az epres, meggyes, cseresznyés vagy épp a sárga- vagy őszibarackkal készült finomságok. A barack számos sütiben helytáll, népszerű pite, gombóc vagy kevert süti formájában.

Így még finomabb lesz!

A pofonegyszerűen összedobható sütit különlegesebbé teheted, ha túrót is csempészel bele. Ha kipróbálnád, akkor 25 dkg túrót keverj össze ízlés szerint cukorral, és tegyél evőkanálnyi adagokat a tésztába.

Kevert sütemény sárgabarackkal

Kevert sütemény sárgabarackkal ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg sárgabarack (őszibarack is jó)
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 darab tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj
  • 1 dl tej
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A barackot mossuk meg, ezután csepegtessük le, majd magozzuk ki, és vágjuk félbe vagy negyedekre.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk egybe a sütőporral.

A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Ezután az olajjal és a tejjel is dolgozzuk egybe, majd a lisztes keveréket is adjuk hozzá.

A simára kevert tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe, 25x25 centisbe.

Az előkészített barackot oszlassuk el a tésztán, majd toljuk a süteményt 170 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. (A sütési idő a sütőtől is függ, előfordulhat, hogy néhány perccel több idő szükséges a finomságnak.)

A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon