
Álomfinom sárgabarackos süti: egyszerű a kevert tészta

Szezonjában kihagyhatatlan a szemet gyönyörködtető sütemény, melyet a sárgabarack édes zamata tesz különlegessé.
Nyáron bővelkedünk a mézédes gyümölcsökben, melyek magukban, de desszertekbe csempészve is csodásak. Nagy kedvenc ilyenkor az epres, meggyes, cseresznyés vagy épp a sárga- vagy őszibarackkal készült finomságok. A barack számos sütiben helytáll, népszerű pite, gombóc vagy kevert süti formájában.
Így még finomabb lesz!
A pofonegyszerűen összedobható sütit különlegesebbé teheted, ha túrót is csempészel bele. Ha kipróbálnád, akkor 25 dkg túrót keverj össze ízlés szerint cukorral, és tegyél evőkanálnyi adagokat a tésztába.
-
2023-08-15 09:32:01
-
2023-08-13 09:28:01
-
2023-08-08 09:32:01
Kevert sütemény sárgabarackkal

Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg sárgabarack (őszibarack is jó)
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 darab tojás
- 10 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 dl tej
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A barackot mossuk meg, ezután csepegtessük le, majd magozzuk ki, és vágjuk félbe vagy negyedekre.
A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk egybe a sütőporral.
A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük habosra. Ezután az olajjal és a tejjel is dolgozzuk egybe, majd a lisztes keveréket is adjuk hozzá.
A simára kevert tésztát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe, 25x25 centisbe.
Az előkészített barackot oszlassuk el a tésztán, majd toljuk a süteményt 170 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre. (A sütési idő a sütőtől is függ, előfordulhat, hogy néhány perccel több idő szükséges a finomságnak.)
A kész süteményt porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!