Hússal és zöldborsóval készült nyári pörkölt: kiadós és nagyon finom
Nagyon tartalmas lesz a nyári pörkölt, ha sok friss zöldborsóval gazdagítod, a különleges zamatát pedig a kaportól kapja.
A tésztás ételek sokak gyengéi, amin nem is lehet csodálkozni, hisz rengeteg ínycsiklandó variáció közül lehet válogatni, mindig akad egy új recept, amely kipróbálásra vár.
A főzés egy játék, akár egy művészi alkotást is a tányérra pakolhatsz, és most ne valami áll-leejtős süteményfélére gondolj. Egy egyszerű tésztás étellel is kísérletezhetsz, ízek, formák és színek keveréke csábíthat a tányéron. A fűszerezés egyszerű, azonban ha ínyenc vagy, akkor a tálalásnál citrom reszelt héjával és levével izgalmasabbá teheted a fogást. Ami pedig még vonzóbbá teszi az ételt, az az, hogy nagyon egyszerűen készül, így a gasztronómiával barátkozók is el tudják készíteni.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A hagymát vágjuk finomra, olajon vagy vajon 2-3 perc alatt pároljuk üvegesre, majd a borsót is keverjük hozzá. Körülbelül 5 perc után öntsük fel az alaplével, forraljuk az egyharmadára. Ezután öntsük fel a tejszínnel, fűszerezzük sóval, borssal, majd 2-3 perc alatt főzzük sűrűre.
A szalonnát ízlés szerint kockázzuk fel, saját zsírján pirítsuk meg és tegyük félre.
A megtisztított gombát a szalonna zsiradékán pirítsuk meg.
A főtt tésztát forgassuk egybe a tejszínes borsóval.
Tálalásnál ízlés szerint kerüljön a tányérra a szalonnából és a gombából, de bele is keverhetjük a szószba a két alapanyagot.
Reszelt citrom héjával vagy levével bolondíthatjuk meg a fogást.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu