Frissítő görög saláta édes paradicsommal: citromos dresszinggel az igazi
Amennyire egyszerűnek tűnik, annyira összetett az ízvilága, húsok mellé köretként, de laza ebédként is megállja a helyét pirítóssal kínálva.
Az igazán jó caprese saláta sikere a friss és minőségi alapanyagokon múlik. Mielőtt elkészítenéd ezt a könnyű, mégis tápláló salátát, győződj meg arról, hogy friss mozzarellát, édes, nyári paradicsomot és aromás bazsalikomot sikerült beszerezned, különben nem lesz annyira lehengerlő az ízhatás.
Ezt a receptet természetesen az év bármelyik hónapjában elkészítheted, azonban a paradicsom és a bazsalikom miatt a legkedvezőbb a nyári időszak. A paradicsom kiválasztásánál arra is figyelj, hogy aromás fajta legyen, és erre a célra az egyik legjobb opció az úgynevezett heirloom, azaz az örökségfajta, amit jellemzően termelői piacokon tudsz beszerezni.
Helyezzük váltakozva a paradicsom- és mozzarellaszeleteket egy nagyobb tányérra.
Tépkedjük le a bazsalikom leveleit, és díszítésként azokat is helyezzük a tányérra.
Sózzuk, borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és balzsamecettel (ha használunk). Elfogyasztásig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu