Puha, illatos kókuszkocka: így lesz a legfinomabb a tésztája
Gyermekévek kedvelt kókuszos süteménye, amit nem lehet megunni, egy igazi retro finomság, amit te is könnyedén el tudsz készíteni.
A kókuszkocka régi kedvenc, melyért a mai napig sokan bolondulnak. Ez az édesség biztos, hogy soha nem fog feledésbe merülni, hisz újra és újra, különböző verziókban kerül terítékre. A finomság hagyományosan mézes tésztával készül, de bőven akadnak olyan receptek, melyekben itt-ott változik az alap. Persze nem csak a piskótán lehet változtatni, a kockák mázával is megéri kísérletezni. Finom kakaósan és rumosan, de fehér csokival is érdemes megkóstolni.
A puha kókuszos finomság tej helyett kókuszitallal készül, így a kókusz zamata sokkal jobban érződik. A növényi ital mellett mást is újítottunk a recepten, narancs reszelt héja teszi különlegessé a piskótát. A máznál a rum marad, de ha te nem szereted, bátran hagyd el.
Tészta:
A vajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá cukrot, vaníliát, tojásokat és a narancs reszelt héját.
A lisztet forgassuk egybe a sütőporral. Ezután adjuk hozzá a vajas keveréket és a kókuszitalt, keverjük csomómentesre a masszát.
A tepsit (20x25 cm-es) béleljük ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát. Ezután toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 25-30 perc alatt süssük készre.
Máz:
A vajat olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a kakaót, rumot és a kókuszitalt.
Összerakás:
A tésztát vágjuk tetszőleges kockákra, majd mártsuk a kakaós mázba, utána a kókuszreszelékben is forgassuk meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu