10 laktató fogás kolbászból: isteni receptek, melyeket érdemes kipróbálni
Lehet füstölt, száraz vagy lángolt, a kolbász sokoldalúan felhasználható a konyhában, tartalmas és ízletes fogások készülhetnek belőle, melyeknek nehéz ellenállni.
A rizses fogás akár maradék köretből is összedobható, szuper recept, ha kiürítenéd a hűtőd. Mi kolbásszal ajánljuk, de virslivel vagy sonkával is működik. Más finomságokkal is felturbózhatod, elfér benne a kukorica, borsó, sárgarépa is.
Ha kész rizzsel dolgozol, csak készítsd el hozzá a zöldséges-kolbászos alapot, majd forgasd egybe a kettőt, vízre akkor nem lesz szükséged.
A rizses egytál ízvilága egyszerű, mivel kolbásszal készül, ezért a fűszerezését nem kell túlgondolni, csak sóval és borssal is működik, de bátran lehet kísérletezni. A pikáns ízek kedvelői csípősebb fűszerekkel gazdagíthatják, jól áll neki a chili. A krémesebb hatás kedvéért a vizet tejszínre is cserélheted, és reszelt sajtot is keverhetsz hozzá.
A kolbászt karikázzuk fel, majd egy magas falú edényben pirítsuk le, ezután szedjük ki és tegyük félre.
A megtisztított paprikát és paradicsomot tetszés szerint vágjuk fel (apróra is kockázhatjuk vagy vágjuk csíkokra).
A megtisztított hagymát vágjuk finomra, majd abban a lábasban, amelyben a kolbász pirult, dinszteljük meg (ha szükséges, adjunk hozzá olajat). Ezután keverjük hozzá az előkészített paprikát és paradicsomot. Körülbelül 5 perc után a rizst is keverjük hozzá, és öntsük fel vízzel.
Ezután a kolbászt és a sót, borsot is adjuk hozzá, majd lefedve főzzük 15-20 percig, míg a rizs megpuhul, a folyadékot magába szívja. Ezután zárjuk el a lángot, és keverjük hozzá a finomra aprított petrezselymet.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu