Friss, könnyed zöldborsós quinoasaláta: a feta sajt és menta a lelke
Amennyire színes és vibráló, annyira finom ez a saláta, a zöldborsó-feta-menta kombináció mindig sikert arat!
A quinoa, amellett, hogy ásványi anyagokban és vitaminokban is gazdag, teljesen gluténmentes, így a gluténmentes diéták kedvelt alapanyaga is egyben. Általában salátákhoz használják, de köretként is bevált hozzávaló.
Most egy könnyed salátát mutatunk vele, amelynek a lime-lé és a koriander kölcsönzi majd a frissességet. Extraként pedig feketebabot és kukoricát is adunk hozzá, hogy még tartalmasabb és laktatóbb fogást alkothassunk.
A koktélparadicsomot mossuk meg, majd vágjuk félbe vagy kisebb darabokra.
A bab- és a kukoricakonzervet öblítsük le, majd csepegtessük le. A koriandert szintén öblítsük át. A koriandert és a hagymát is aprítsuk fel, majd tegyük félre.
A quinoát alaposan öblítsük át.
Egy lábasban forraljuk fel a vizet, és adjuk hozzá a quinoát. Alacsony lángon, fedő alatt főzzük meg a quinoát. Kb. 10-15 perc alatt meg fog puhulni, és felszívja magába a vizet. Ha kész, tegyük félre hűlni.
Egy kisebb tálban keverjük össze az olívaolajat a lime levével, a köménnyel, a sóval és a chilipehellyel.
A quinoát, a paradicsomot, a babot, a kukoricát és a hagymát keverjük össze egy nagy tálban. Ezután öntsük nyakon az öntettel, és alaposan forgassuk össze. Hintsük meg végezetül a felaprított korianderrel is, illetve ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Tálaljuk frissen, melegében, de akár hűtőben tárolva, hidegen is kitűnő étel.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu