Tabulésaláta quinoával: közel-keleti fogás gluténmentesen

6
Nyomtatás
Quinoas-tabule-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Gluténérzékenyként sem kell lemondanod a Közel-Kelet petrezselymes salátájáról: a bulgurt helyettesítsd quinoával.

A klasszikus tabulésalátát talán senkinek nem kell bemutatni, hiszen mára a közel-keleti konyha egyik legismertebb fogásává nőtte ki magát. A sok petrezselyemmel készülő, bulguralapú fogást pedig akkor sem kell kihagynod, ha gluténérzékeny vagy, mert quinoával is épp olyan finom lesz.

A bulgurral ellentétben – amiből az apróbb szemű változatot elég csak áztatni – a quinoa hosszabb főzést igényel, és a megfelelő előkészítés is fontos, különben a szemek kesernyések maradnak. Mindemellett egy nagyon egészséges és tápanyagdús alapanyag, amely sok rostot és fehérjét is tartalmaz.

Quinoás tabulé

Quinoas-tabule

Hozzávalók 4 személyre

  • 100 g quinoa
  • 4 nagyobb paradicsom feldarabolva
  • 1 kisebb kígyóuborka feldarabolva
  • 1 közepes vöröshagyma apróra vágva
  • 2 csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 1 csokor friss menta apróra vágva
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 0.5 közepes citrom leve és reszelt héja
  • 3 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A quinoát főzzük meg az itt leírtak szerint, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

Közben egy nagyobb tálban keverjük össze a többi hozzávalót, majd forgassuk bele a quinoát is.

Tegyük hűtőbe tálalásig.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon