Tüzes, ragacsos csirkeszárny: kívül ropogós, belül finom szaftos
A csirkeszárny karakteres fűszerekkel pácolva készül, minél tovább pihen, annál jobban átjárják az ízesítők.
A koreai csirkefalatka nagyon izgalmas finomság, mely rizzsel, salátával vagy párolt zöldségekkel kínálva a legfinomabb. A hús egyszerre pikáns és mézes, a textúrája ropogós, köszönhetően a rizslisztnek.
Ha szereted a csípőset, akkor bátran tedd tüzesebbé a falatokat. Érdemes a ragacsos mázba jalapeñokarikákat dobni, és így egybeforgatni a hússal.
A húst tetszés szerint vágjuk kockára vagy csíkokra. Ezután forgassuk egybe a sóval, borssal, gyömbérrel, fokhagymával és a fehérborral.
Vegyünk elő egy tálat, és keverjük benne össze a mézet, chilit, szójaszószt, chiliszószt és a ketchupot.
Egy másik tálat is vegyünk elő, öntsük bele a liszteket, és annyi vizet keverjünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ebbe forgassuk bele az előkészített húst.
A bundázott húsdarabokat bő, forró olajban, mindkét oldalukon süssük aranybarnára, majd szedjük ki és tegyük félre.
A chiliszószos keveréket öntsük lábasba, és 30 másodperc alatt forraljuk fel, majd keverjük hozzá a szezámmagot és az aranybarna csirkefalatokat.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu