Frissítő brokkolisaláta krémes öntettel: nem kerül bele majonéz

3
Nyomtatás
Brokkolisalata-majonez-nelkul-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a brokkolisaláta elképesztően finom, lágy és roppanós textúrák találkoznak benne, és a legfontosabb, hogy nagyon egészséges!

Ha kedveled a brokkolit, és pozitív hatásai miatt szeretnél belőle gyakrabban fogyasztani, de az egyszerű párolt vagy sült zöldségköretnél többet hoznál ki belőle, akkor ebben a salátában nem fogsz csalódni.

A receptnek két különlegessége is van. Először is a brokkoli nyersen kerül a salátába, így extrém roppanós lesz belőle minden falat. Másodszor pedig egy nem mindennapi szósz kerül rá, amelynek kesudió az alapja. A kesu érdekessége, hogy alapos áztatás után krémesre pürésíthető, és semleges íze miatt sokféle módon ízesíthető: így salátaöntet, de akár mártogatós vagy hamis sajttorta is lehet belőle.

Krémes brokkolisaláta

Brokkolisalata-majonez-nelkul

Hozzávalók 4 személyre

Az öntethez:

  • 100 g natúr kesudió
  • 60 ml víz
  • 2 ek. juharszirup
  • 1 gerezd fokhagyma lezúzva
  • 2 ek. friss citromlé
  • 0.5 db. biocitrom reszelt héja
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 1 csokor kapor apróra darabolva

A salátához:

  • 2 fej brokkoli rózsáira szedve
  • 1 nagyobb alma felkockázva
  • 0.5 közepes kígyóuborka felkockázva
  • 1 fej lila hagyma vékonyan felszeletelve
  • 2 marék mandula enyhén megpirítva, durvára darabolva
Recept idők

Elkészítés:

A kesudiót elkészítés előtt 1 órával áztassuk háromszoros mennyiségű forró vízbe, és hagyjuk megpuhulni. Szűrjük le, tegyük aprítógépbe, a kapor kivételével adjuk hozzá az öntet minden más hozzávalóját, és dolgozzuk krémesre. Végül keverjük bele a kaprot is.

A saláta hozzávalóit tegyük nagyobb salátástálba, öntsük rá az öntetet, és alaposan forgassuk össze vele.

Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de jól behűtve az igazi!

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon