
Frissítő brokkolisaláta krémes öntettel: nem kerül bele majonéz

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Görögdinnyés margarita: üde, nyári koktélt mutatunk

Mennyei bruschetta otthon: édes, érett paradicsomból a legfinomabb

Hűsítő citromos fagyi 3 hozzávalóból: gép nélkül készül

Frissítő uborkasaláta joghurttal: a legjobb kánikularecept

Paradicsomos töltött paprika jó kaprosan: bulgurral is kipróbálhatod
Ez a brokkolisaláta elképesztően finom, lágy és roppanós textúrák találkoznak benne, és a legfontosabb, hogy nagyon egészséges!
Ha kedveled a brokkolit, és pozitív hatásai miatt szeretnél belőle gyakrabban fogyasztani, de az egyszerű párolt vagy sült zöldségköretnél többet hoznál ki belőle, akkor ebben a salátában nem fogsz csalódni.
A receptnek két különlegessége is van. Először is a brokkoli nyersen kerül a salátába, így extrém roppanós lesz belőle minden falat. Másodszor pedig egy nem mindennapi szósz kerül rá, amelynek kesudió az alapja. A kesu érdekessége, hogy alapos áztatás után krémesre pürésíthető, és semleges íze miatt sokféle módon ízesíthető: így salátaöntet, de akár mártogatós vagy hamis sajttorta is lehet belőle.
Krémes brokkolisaláta

Hozzávalók 4 személyre
Az öntethez:
- 100 g natúr kesudió
- 60 ml víz
- 2 ek. juharszirup
- 1 gerezd fokhagyma lezúzva
- 2 ek. friss citromlé
- 0.5 db. biocitrom reszelt héja
- 0.5 tk. só
- 0.5 tk. bors
- 1 csokor kapor apróra darabolva
A salátához:
- 2 fej brokkoli rózsáira szedve
- 1 nagyobb alma felkockázva
- 0.5 közepes kígyóuborka felkockázva
- 1 fej lila hagyma vékonyan felszeletelve
- 2 marék mandula enyhén megpirítva, durvára darabolva
Elkészítés:
A kesudiót elkészítés előtt 1 órával áztassuk háromszoros mennyiségű forró vízbe, és hagyjuk megpuhulni. Szűrjük le, tegyük aprítógépbe, a kapor kivételével adjuk hozzá az öntet minden más hozzávalóját, és dolgozzuk krémesre. Végül keverjük bele a kaprot is.
A saláta hozzávalóit tegyük nagyobb salátástálba, öntsük rá az öntetet, és alaposan forgassuk össze vele.
Akár azonnal is fogyaszthatjuk, de jól behűtve az igazi!
Fotók: Getty Images