Vitamin- és tápanyagdús céklás hummusz – Mártogatósnak vagy pirítósra is tökéletes

céklás hummusz cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Elképesztően egészséges és gyönyörű színű hummuszt készíthetsz sült céklával, akár még húsok mellé is kínálhatod.

A hummusz alapanyaga a csicseriborsó, de ha még diétásabb változatot szeretnél, akkor készítsd csak zöldségből, mint amilyen ez a sült karfiolos változat.

Mivel a csicseriborsó sokáig fő, nyugodtan használhatsz konzervet, sokkal könnyebb vele dolgozni. Ehhez már csak tahiniszószt, vagyis szezámmagpasztát kell keverned, némi fűszert, citromlevet és olívaolajat, és kész a tápanyagban gazdag közel-keleti mártogatós.

Ha pedig ízesíteni szeretnéd, szinte bármilyen karakteresebb zöldséget keverhetsz hozzá, például céklát. A cékla elképesztően egészséges és szép színű zöldség, sütve isteni íze van, itt olvashatsz róla, milyen jó hatással van a szervezetedre. 

Krémes céklás hummusz

céklás hummusz recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 darab cékla
  • 80 milliliter tahini
  • 50 milliliter citromlé
  • 400 gramm csicseriborsó-konzerv
  • 60 gramm ricotta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 1 csipet bors
  • 0.5 kávéskanál koriandermag
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A céklákat tisztítsuk meg, és negyedeljük el. Csomagoljuk be fóliába, és süssük 60 percig, vagy addig, amíg meg nem puhul. Hagyjuk kihűlni.

Amíg a cékla hűl, a csicseriborsóról öntsük le a levét, és tegyük aprítógépbe. Adjuk hozzá a tahinit és a citromlevet. Keverjük hozzá a ricottát, a fokhagymát, a borsot és a koriandert. Pépesítsük, majd adjuk hozzá a megsült céklát is, és úgy is pépesítsük. Ízlés szerint sózzuk.

Fotó: Getty Images

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!

Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek. 

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük