Fantasztikusan krémes kaszinótojás: ezt nem lehet megunni

szilveszteri-kaszinotojas
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A szilveszteri hidegtálak nagy kedvence az étvágygerjesztő kaszinótojás, amit otthon is könnyen elkészíthetsz.

Kaszinótojás, sonkatekercs és valamilyen majonézes saláta: ezek nélkül a 80-as években elképzelhetetlenek voltak a házibulik, családi vagy baráti összejövetelek. A vendégváró népszerűsége pedig azóta is töretlen. 

A kaszinó- vagy töltött tojást szinte minden országban más névvel illetik, de mindig keményre főtt tojás az alapja. A töltelék rendkívül változatos lehet: a legegyszerűbb, ha a tojássárgát majozézzel és vajjal krémesíted. Dúsíthatod még sonkakockákkal vagy akár különféle zöldségekkel is. 

Ha teheted, készíts mellé franciasalátát is! 

Krémes kaszinótojás

kaszinotojas-receptje

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 5 dkg vaj
  • bors
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzzük meg forrástól számítva 10 perc alatt a szokásos módon, majd várjuk meg, míg kihűlnek. Hámozzuk meg, és vágjuk félbe hosszában. Egy kiskanállal óvatosan távolítsuk el a tojások sárgáját, és villával törjük össze.

Egy tálban keverjük össze a majonézt, a mustárt, a puha vajat, a sót és borsot, és adjuk hozzá a tojássárgát. Kóstoljuk meg, ha szükséges, dobjunk még hozzá fűszert. 

Töltsük meg a tojásokat a töltelékkel, kiskanállal vagy habzsákkal is díszíthetjük. Szórjuk meg a töltött tojások tetejét friss petrezselyemmel és pirospaprikával.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük