Puhára sült répa tormás krémmel és ropogós morzsával - Szuper húsvéti köret
Egyszerre puha és ropogós, édeskés és sós ez a köret, nagyon izgalmas résztvevője lehet az ünnepi asztalnak.
Ez a krumplisaláta a tökéletes tavaszi köret: könnyű, sok friss fűszernövényt használ, és tejterméket sem tartalmaz, így garantáltan nem telít el az étkezés végére. Ha a húsvéti menüsorból már csak egy hideg köret hiányzik, akkor ez legyen a választásod.
A receptben a majonézt a kókuszjoghurt pótolja, amelynek, az elképzelésekkel ellentétben, nincsen átható kókuszíze. Mindössze egy kellemes, savanykás krém, amely tökéletesen működik az állati eredetű joghurtok és bizonyos esetekben a tejföl helyett.
A krumplikat mossuk meg, és enyhén sós vízben, fedő alatt főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el az öntetet. Egy közepes edényben keverjük össze a joghurtot, a mustárokat, a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot, és reszeljük bele a fokhagymát. Tegyük félre.
A krumplikat hámozzuk meg, kockázzuk fel, adjuk hozzá a zellerszárat, a lila hagymát, a kaprot és a metélőhagymát, és öntsük rá a joghurtos keveréket.
Óvatosan, hogy a krumplit ne törjük össze, keverjük össze a salátát, és igény szerint ízesítsük, ha szükséges.
Hűtőben tároljuk, 3-4 napon belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!