Krémes krumplisaláta majonéz nélkül: könnyed választás a húsvéti asztalra
Ez a krumplisaláta majonéz nélkül készül, mégis mennyeien krémes: válaszd a joghurtos változatot a nehéz húsvéti fogások mellé!
Ez a krumplisaláta a tökéletes tavaszi köret: könnyű, sok friss fűszernövényt használ, és tejterméket sem tartalmaz, így garantáltan nem telít el az étkezés végére. Ha a húsvéti menüsorból már csak egy hideg köret hiányzik, akkor ez legyen a választásod.
A receptben a majonézt a kókuszjoghurt pótolja, amelynek, az elképzelésekkel ellentétben, nincsen átható kókuszíze. Mindössze egy kellemes, savanykás krém, amely tökéletesen működik az állati eredetű joghurtok és bizonyos esetekben a tejföl helyett.
Krémes krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
A salátához:
- 1 kg sárga burgonya
- 3 db szárzeller vékonyra karikázva
- 1 fej közepes lila hagyma vékonyra csíkozva
- 2 ek metélőhagyma apróra vágva
- 2 ek friss kapor apróra vágva
Az öntethez:
- 350 g kókuszjoghurt
- 2 ek dijoni mustár
- 2 ek sima mustár
- 2 ek friss citromlé
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma reszelve
- 1 tk só
- 0.25 tk bors
Elkészítés:
A krumplikat mossuk meg, és enyhén sós vízben, fedő alatt főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el az öntetet. Egy közepes edényben keverjük össze a joghurtot, a mustárokat, a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot, és reszeljük bele a fokhagymát. Tegyük félre.
A krumplikat hámozzuk meg, kockázzuk fel, adjuk hozzá a zellerszárat, a lila hagymát, a kaprot és a metélőhagymát, és öntsük rá a joghurtos keveréket.
Óvatosan, hogy a krumplit ne törjük össze, keverjük össze a salátát, és igény szerint ízesítsük, ha szükséges.
Hűtőben tároljuk, 3-4 napon belül fogyasszuk el.
-
2024-03-26 10:16:01
-
2023-04-10 07:52:02
-
2023-04-08 10:16:01
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!