Krémes krumplisaláta majonéz nélkül: könnyed választás a húsvéti asztalra

Joghurtos-krumplisalata-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a krumplisaláta majonéz nélkül készül, mégis mennyeien krémes: válaszd a joghurtos változatot a nehéz húsvéti fogások mellé!

Ez a krumplisaláta a tökéletes tavaszi köret: könnyű, sok friss fűszernövényt használ, és tejterméket sem tartalmaz, így garantáltan nem telít el az étkezés végére. Ha a húsvéti menüsorból már csak egy hideg köret hiányzik, akkor ez legyen a választásod.

A receptben a majonézt a kókuszjoghurt pótolja, amelynek, az elképzelésekkel ellentétben, nincsen átható kókuszíze. Mindössze egy kellemes, savanykás krém, amely tökéletesen működik az állati eredetű joghurtok és bizonyos esetekben a tejföl helyett.

Krémes krumplisaláta

Joghurtos-krumplisalata

Hozzávalók 4 személyre

A salátához:

  • 1 kg sárga burgonya
  • 3 db szárzeller vékonyra karikázva
  • 1 fej közepes lila hagyma vékonyra csíkozva
  • 2 ek metélőhagyma apróra vágva
  • 2 ek friss kapor apróra vágva

Az öntethez:

  • 350 g kókuszjoghurt
  • 2 ek dijoni mustár
  • 2 ek sima mustár
  • 2 ek friss citromlé
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma reszelve
  • 1 tk
  • 0.25 tk bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat mossuk meg, és enyhén sós vízben, fedő alatt főzzük puhára. Szűrjük le, és hagyjuk kihűlni.

Közben készítsük el az öntetet. Egy közepes edényben keverjük össze a joghurtot, a mustárokat, a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot, és reszeljük bele a fokhagymát. Tegyük félre.

A krumplikat hámozzuk meg, kockázzuk fel, adjuk hozzá a zellerszárat, a lila hagymát, a kaprot és a metélőhagymát, és öntsük rá a joghurtos keveréket.

Óvatosan, hogy a krumplit ne törjük össze, keverjük össze a salátát, és igény szerint ízesítsük, ha szükséges.

Hűtőben tároljuk, 3-4 napon belül fogyasszuk el.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük